1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Denizin dibinde Bin Ladin'in cesedini arayacak
Denizin dibinde Bin Ladin'in cesedini arayacak

Denizin dibinde Bin Ladin'in cesedini arayacak

Amerikalı bir dalgıç, Usame Bin Ladin'in cesedini bulabilmek için Umman Denizi'nin dibini tarayacağını açıkladı

A+A-

Usame Usame Bin Ladin'in Mayıs ayında Amerikalı timlerce öldürülüp, cesedinin denize bırakıldığı açıklanmış ancak bu açıklama El Kaide liderinin öldürüldüğü konusunda şüphelerin oluşmasına neden olmuştu.

ŞÜPHELERİ SONA ERDİRECEK

Batıklar ve deniz tabanında araştırmalar konusunda uzman bir dalgıç olan Bill Warren, bu şüpheleri sona erdirmek için kolları sıvadı. Warren Bin Ladin'in cesedini bulabilmek için Umman Denizi'nin dibini tarayacağını açıkladı.

Bu girişimi her şeyden önce şahsi merakını gidermek için yaptığını söyleyen Warren, Ladin'in ölümü konusunda şüphelerin de araştırmasının nedenlerinden biri olduğunu söyledi

SAÇINDAN YA DA SAKALINDAN BİR PARÇA

Eğer başarıya ulaşırsa cesedi fotoğraflayacağını açıklayan deneyimli dalgıç, Ladin'in saçından ya da sakalından bir parça alarak kimlik tespitinde bulunacak.

Şimdiye kadar 200 kadar batık üzerinde çalışmış olan Warren aramaya Pakistan kıyılarındaki sığ alanlarda başlayıp buradan batıya ve daha derinlere doğru uzanmayı planlıyor. Amerikalı dalgıç cesedin denize bırakıldığı bölge konusunda bilgi verilmesinin ise işini büyük oranda kolaylaştıracağına dikkat çekti.

SON TEKNOLOJİ CİHAZLAR

Son teknoloji cihazlarla şimdiye kadar 10 bin fit (yaklaşık 3 bin metre) derinlikte sonar taraması yaptığını berlirten Warren, araştırmasında bir tuvalet, bir lastik ve bir kahve fincanını bu yolla tespit ettiğini açıkladı.

PROJENİN MALİYETİ

Projenin maliyetinin 400 bin dolar olacağı açıklandı

Bu haber toplam 1524 defa okunmuştur
Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.