1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Devletin zirvesini buluşturan nikah - Galeri
Devletin zirvesini buluşturan nikah - Galeri

Devletin zirvesini buluşturan nikah - Galeri

Ertuğrul Günay'ın oğlu İnanç Erden Günay, Sergül Aydın ile dünyaevine girdi.

A+A-

Ankara Palas'taki düğün törenine gelen davetlileri Bakan Ertuğrul Günay, eşi Gülten Günay ve kızı Pınar Günay ile gelinin babası Ferhat Aydın ve annesi Nural Aydın karşıladı.

ERDOĞAN VE GÜL NİKAH ŞAHİDİ OLDU

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin kıydığı nikahta, damat İnanç Erden Günay'ın şahitliğini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve Bakan Günay'ın kuzeni Onur Çetinceviz, gelin Sergül Aydın'ın şahitliğini ise dayısı Turan Eliuz ve Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanı Ebulfez Garayev yaptı.

ERDOĞAN'DAN 3 ÇOCUK HATIRLATMASI

Nikahın ardından Cumhurbaşkanı Gül'e mikrofon uzatıldı. Gül, çifte hayırlı olsun dileğinde bulunduktan sonra mikrofonu Başbakan Erdoğan'a verdi. Başbakan Erdoğan, yaptığı konuşmaya, ''Allah kendilerine mutluluklar nasip etsin'' diyerek başladı. Her iki aileye de Allah'tan yavrularının acısını göstermemesini dileyen Erdoğan, ''İnşallah en kötü günleri bugünkü gibi olsun'' dedi.

Damat İnanç Erden Günay'a nikah töreninin hemen öncesinde söylediklerini anımsatan Erdoğan, ''Bu işi bağlarken en az 3 çocuğu da bağladınız mı dedim? 'Bağladık' dedi'' diye konuştu.

NEDEN 3 ÇOCUK?

Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: ''Böyle değerli yavrularımızın milletimizin geleceğine yönelik gerçekten nitelikli nesiller meydana getirmesi, güçlü bir millet olmamızı sağlayacaktır. Yaşlanan bir nüfus istemiyoruz. Genç, dinamik bir nüfusa ihtiyacımız var. Şu anda onunla iftihar ediyoruz. Fakat nüfus artış hızımızda ciddi bir düşüş var. Böyle gidersek 2037'de ne yazık ki yüzde 60'ı 65 yaşın üstünde bir nüfusa sahip olacağız ki bu bizim için iyi değil. Ama en az 3 çocuk gerçekleştirirsek o zaman genç, dinamik nüfusa sahip olacağız. Bize ekonomide şöyle öğrettiler, ekonominin tek başarı şartı var, insandır. Diğerleri insanın türevidir. İnsan varsa üretim var, tüketim var, emek var, sermaye var. İnsan yoksa bunların hiçbiri yok. Öyleyse adımı buna göre atmamız lazım. Ben gençlere mutluluklar diliyorum. Aynı yastıkta kocayın diyorum.''

Daha sonra mikrofonu Erdoğan'dan alan Cumhurbaşkanı Gül, hayırlı olsun dileğini tekrarlayarak evlilik cüzdanını gelin Sergül Günay'a verdi.

İŞTE O NİKAHTAN KARELER

Bu haber toplam 2488 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.