1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Dikilitaş Göleti sulu tarıma kazandırılacak
Dikilitaş Göleti sulu tarıma kazandırılacak

Dikilitaş Göleti sulu tarıma kazandırılacak

Ak Parti İlçe Başkanı Selim Akceylan’dan Gölbaşı’nın tarımı için önemli bir müjde geldi.

A+A-

Ak Parti İlçe Başkanı Selim Akceylan’dan Gölbaşı’nın tarımı için önemli bir müjde geldi. Akceylan sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Dikilitaş Göleti’nin sulu tarım için kullanılacağının müjdesini verdi.

Ak Parti Gölbaşı İlçe Başkanvekili Murat Andaç, Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Gölbaşı Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yiğit beraberinde çevre ilçelerden oluşan bir heyetle Tarım Orman ve Bakanı Bekir Pakdemir’li ile bakanlıkta bir araya geldi.

İlçenin tarım potansiyeliyle ilgili Bakan Pakdemirli’ye bilgi veren Murat Andaç ve Mehmet Yiğit, Pakdemirli’den Dikilitaş Göleti’nin sulu tarım için kullanılmasını istedi. Bakan Pakdemirli göletin sulu tarım için kullanılmasıyla ilgili DSİ Genel Müdürü’ne Dikilitaş Göleti Tarımsal Sulama Proje İhalesi’nin 2021 yatırım programına alınması için talimat verdi.

Dikilitaş Göleti Tarımsal Sulama Proje’nin proje ihale yapılmasının ardından yapım ihalesinin gerçekleşeceğini öğrenildi.

 Dikilitaş Göleti’nin sulu tarıma kazandırılmasıyla birlikte, tarım arazilerinin kapalı borulu şebeke ile yağmurlama ve damlama sulama sistemiyle suya kavuşması bekleniyor.

Ak Parti İlçe Başkanı Selim Akceylan, Gölbaşı’nda sulu tarıma geçilmesiyle birlikte çiftçinin daha fazla ürün elde edeceğini kaydederken, sulu tarımın çiftçinin daha çok kazanmasına neden olacağını söyledi. Projeyi 2021 yatırım programına alana Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye teşekkür eden Akceylan “Ak Parti iktidarı çiftçinin, üretecinin yanında olmaya devam edecektir. Gölbaşılı çiftçilerimize 2021 yılının ilk müjdesi olarak Dikilitaş Göleti Tarımsal Sulama Projesi  G hayırlı uğurlu olsun.” Dedi.

Bu haber toplam 6591 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum