1. HABERLER

  2. Dilenciler yaz mesaisinde
Dilenciler yaz mesaisinde

Dilenciler yaz mesaisinde

Havalarının ısınması ile birlikte Gölbaşı’nda da dilenciler yine boy göstermeye başladı. Vatandaşların yoğun olduğu cadde üzerlerinde dilenenlere ise Gölbaşı Zabıtası göz açtırmıyor.

A+A-

Havalarının ısınması ile birlikte Gölbaşı’nda da dilenciler yine boy göstermeye başladı. Vatandaşların yoğun olduğu cadde üzerlerinde dilenenlere ise Gölbaşı Zabıtası göz açtırmıyor.

Yanlarındaki çocuklarıyla birlikte caddeden geçenlere el açarak dilenenlerin kadın olması dikkatlerden kaçmazken, Gölbaşı Zabıta ekipleri yaptıkları denetimlerde dilencilere fırsat vermiyor. Cami kapılarında, işlek caddelerde özellikle de altgeçit giriş ve çıkışını abluka altına alan dilencilerden bezen vatandaşlar durumu Gölbaşı Zabıtasına bildirerek, gereken yaptırımın yapılmasını istiyorlar. Gölbaşı Zabıta ekipleri de gelen şikayetleri de değerlendirerek, dilencileri bulundukları yerlerden kaldırarak, yasal işlem uyguluyor.

Gölbaşı Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, yaz aylarında dilencilerin sayısında artış olduğunu ve buna paralel olarak da denetimlerini daha da sıklaştırdıkların ifade ederek, “Yaz aylarında dilenciler Gölbaşı’nda birçok cadde ve sokakta dilenmeye başlıyorlar. Bizde bu artışların önüne geçmek için denetimlerimizi sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızdan da bu gibi durumlarda Zabıtaya haber vermelerini bekliyoruz” dediler.

Öte yandan Gölbaşı Zabıta Müdürü Pehlül Eraslan, hafta içi dilenci sorunu ile karşılaşmadıklarını ve hemen müdahale ettiklerini belirterek, “Hafta içi Zabıta ekiplerimiz cadde cadde,  sokak sokak gezerek dilencilere göz açtırmıyor.  Ancak hafta sonu Karşıyaka Mahallesi’nde kurulan Semt Pazarı nedeniyle tüm ekiplerimiz pazarda yoğunlaşıyor. Ama yinede yapılan şikayetleri değerlendiriyoruz ve dilencilerin vatandaşları rahatsız etmesini engelliyoruz” dedi.

Bu haber toplam 1511 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.