1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Dünya Bilardo Müsabakalarının Yeni Adresi Gölbaşı Oluyor
Dünya Bilardo Müsabakalarının Yeni Adresi Gölbaşı Oluyor

Dünya Bilardo Müsabakalarının Yeni Adresi Gölbaşı Oluyor

Gölbaşı Belediyesi Spor Toto ile imzalanan protokol sonrası kolları sıvadı. Hayata geçecek ‘Uluslararası Bilordo Kompleksi’ projesi için şantiyede çalışmalar başladı.

A+A-

Gölbaşı Belediyesi sporun merkezi olma yolunda büyük adımlar atıyor. Uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapmayı ve Gölbaşı'nı bilardonun merkezi yaparak geleceğin sporcularını yetiştirmeyi planladıklarını aktaran Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek “Yıllardır dile getirmiş olduğumuz uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapabileceğimiz 2 bin metrekare kapalı inşaat alanına sahip Uluslararası Bilardo Kompleksi şantiyesinde çalışmalarımız başladı. Türkiye Bilardo Federasyonu’nun en yakın zaman diliminde Gölbaşı’na taşınmasını planlamaktayız. İlçemizin çehresine yakışacak atılımlar içinde bulunmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Hem sporun kalitesine uygun hem de hizmet ağının sağlıklı bir şekilde sunulacağı federasyon binamız da burada hizmete girecek” ifadelerini kullandı.

 

Tesisin içerisinde yer alacak alanlardan da bahseden Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek “Tesisimizde, federasyon binası, turnuva salonu, fuaye, kafeterya ve mutfak, seyirci ve sporcu ayrı giriş-çıkış alanları, bay-bayan sporcu giyinme odaları, WC, maç öncesi ve molalarda sporcuların maça hazırlanabilmesi için sporcu dinlenme odası, hakem odası, sinema koltuklu çift tribün, tüm salona hâkim loca, toplantı salonu, açık otopark gibi pek çok alan bulunacak” dedi. 

 

İlçe ekonomisine katkı sağlanacak

Dünya, Avrupa ve Türkiye Şampiyonalarının önümüzdeki yıldan itibaren Gölbaşı’nda oynanacağının da müjdesini de veren Başkan Ramazan Şimşek “TRT’den naklen yayınlanan bu organizasyonlar sayesinde hem Gölbaşı’mızın reklamını yapacağız hem de yıl içerisinde buraya gelecek binlerce sporcu ve seyirci ile ilçemiz ekonomisine büyük katkı sağlayacağız. Bilardo müsabakaları ile spor turizmini Başkentimize taşıyacak hem Gölbaşı’nın hem de Ankara’nın turizm kenti olmasına fayda sağlayacağız. Başkentimize yakışır bir Gölbaşı için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Spor denilince Ankara ve Gölbaşı akla gelecek” açıklamasında bulundu. 

Bu haber toplam 6044 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.