1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. Dünyada tiyatrolar nasıl işliyor - izle
Dünyada tiyatrolar nasıl işliyor - izle

Dünyada tiyatrolar nasıl işliyor - izle

Cüneyt Özdemir, canlı yayında dış haber muhabirlerine tiyatro ile devlet arasındaki ilişkiyi sordu.

A+A-

Gündemin hem kültürel hem siyasal polemik konusu olan tiyatro tartışması CNN Türk ekranlarında kelimenin tam anlamıyla mercek altına alındı. Cüneyt Özdemir, canlı yayında Paris, Londra, Washington, Berlin ve Moskova'daki DHA ve Cihan muhabirleriyle konuştu "bu işler oralarda nasıl oluyor?" diye sordu.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN!..

Başbakan'ın sert çıkışı ve tiyatrocuların yaygınlaşan eylemleriyle giderek ilginçleşen polemiğin son durağı ise özelleştirme oldu. Başbakan Erdoğan, Kadir Topbaş'ı Şehir Tiyatroları'nda yaptığı yeni düzenleme nedeniyle tebrik edip bir adım daha atmış "tiyatroları özelleştireceğiz" demişti.

PARİS, BERLİN, LONDRA...

Cüneyt Özdemir, dünyanın önemli merkezlerinde tiyatro ile devlet arasındaki ilişkiyi ve çalışma modelini konu aldığı programda DHA ve Cihan muhabirleriyle canlı bağlantı kurdu. Yerinden bildiren Paris, Londra, Washington, Berlin ve Moskova'daki DHA muhabirleri tartışmaya ışık tutacak bilgiler sundular.

Muhabirlerin geçtiği notlar arasında ortak nokta kamu kurumlarının tiyatro ve sanat kurumlarına destek olmakla birlikte içeriğe yönelik hiç bir müdahalede bulunmaması oldu. Bütün muhabirler bulundukları ülkelerde devletin tiyatroya önemli miktarda maddi katkı yaptığını ortaya koyarken özelleştirme yönündeki bir uygulamanın ise olmadığını kaydettiler. Özelleştirmenin mucidi Margaret Thatcher'ın bile tiyatroları özelleştirmeyi akıl edemediğini kaydeden Londra muhabiri Metin Güneş'e paralel olarak Berlin muhabiri Erhan Merttürk de Alman tiyatrocuların özelleştirme konusunda çok duyarlı olduğunu söyledi. Muhabir, tiyatrocuların "polis, maliye ya da ordu özelleştirelemeyeceği gibi tiyatro da özelleştirelemez" dediklerini kaydetti.

Bu haber toplam 5769 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.