1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Dünyanın en büyük kubbeli camisi
Dünyanın en büyük kubbeli camisi

Dünyanın en büyük kubbeli camisi

Dünyanın en büyük kubbeli camisi Bursa'da

A+A-

Bursa'da 2007 yılında ibadete açılan Edebali Camisi'nin dünyanın ''en büyük kubbe''sine sahip camisi olduğu bildirildi.

AYNI ANDA 5 BİN KİŞİ İBADET YAPIYOR

Merkez Nilüfer ilçesindeki Ataevler Mahallesi'nde toplam 5 bin metre kare alan üzeride kurulu olan ve bin 850 metrekare kapalı alana sahip camide, aynı anda 5 bin kişi ibadet yapabiliyor.

Nilüfer İlçe Müftüsü Durmuş Ayvaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edebali Camisi'nin kubbesinin bir cisim ile desteklenmediğini ve çift sıra çelik ile ayrı ayrı kalıplar kullanılarak inşa edildiğini belirtti.

Caminin inşaatına 1998 yılında başlandığını ve inşaatının 2007 yılında tamamlandığını, aynı yıl içinde de dönemin Diyanet İşleri Başkanı tarafından ibadete açıldığını hatırlatan Ayvaz, şunları kaydetti:

''Camimizin en büyük özelliği kubbesidir. Camimizin kubbesi 38 metre çapıyla dünyadaki en büyük kubbe özelliğine sahiptir. Camimizin kubbesinin cami içiyle derinliği 35 metre civarındadır. Camimiz, hem cemaat kapasitesi hem de ferahlığı nedeniyle birçok etkinliğe de ev sahipliği yapıyor. Örneğin Miraç Kandili'nde Diyanet İşleri Başkanımızın yaptığı program televizyonda canlı olarak yayınlandı.''

EN ÇOK ZİYARET EDİLEN CAMİLERDEN BİRİ

Edebali Camiisi'nin, Bursa'da Ulu Camii'nden sonra en çok ziyaret edilen camilerden biri olduğunu anlatan Ayvaz, caminin ibadete ayrılan kısmının dışında 200 öğrenciye dini eğitim verilebilecek şekilde düzenlenen dersliklerinin bulunduğunu belirtti.

Ayvaz, Edebali Camiisi'nin yeni yapılacak camiler için örnek teşkil ettiğini dile getirerek, ''Camimiz yeni ve özgün olması nedeniyle ülkemiz de eşi ve benzeri yoktur. Kendisinden sonra yapılan birçok camiye de örnek teşkil etmektedir'' diye konuştu.

Müftü Ayvaz, temizlik başta olmak üzere, caminin birçok ihtiyacının cemaat tarafından hiçbir karşılık beklenmeden yapıldığını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 2293 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.