1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Dünyanın en uzun köprüsü ama güvenli değil
Dünyanın en uzun köprüsü ama güvenli değil

Dünyanın en uzun köprüsü ama güvenli değil

Çin'de yeni açılan, dünyanın en uzun köprüsünde güvenlikle ilgili endişelerin arttığı bildirildi.

A+A-

Ulusal basında yer alan haberlerde, köprüyü resmi açılış tarihine yetiştirmek için bazı çalışmaların yapılmadığı ya da tamamlanmadığı yönünde endişeler bulunduğu kaydediliyor.

CCTV (Çin Merkez Televizyonu), ülkenin doğu sahilindeki liman şehri Çingdao ile açık denizdeki Huangdao adasını birbirine bağlayan 42,5 kilometrelik Ciaocou Körfezi Köprüsü'nde, bariyerlerde kullanılan bazı cıvataların gevşek olduğunu ya da takılmadığını bildirdi.

Çin Komünist Partisi'nin 90. kuruluş yıl dönümü olan 30 Haziran'da açılan köprünün üzerindeki cıvataların elle rahatlıkla gevşetilebildiği belirtilen CCTV'nin haberinde, işçilerin halen cıvataları sıkıştırdığı kaydedildi.

İNŞAATTA ÇALIŞAN İŞÇİ AÇIKLADI

Köprü inşaatında çalışan bir işçinin sözlerine yer verilen haberde, güvenlik bariyerlerinin tümünü kurmak için yeterli zaman olmadığı, açılışa kadar tüm cıvataların elden geçmediği ifade edildi.
İşçi, köprünün destek tesislerinin yapılmasına yeni başlandığını ve tüm işin bitmesinin iki ya da üç ay daha süreceğini belirtti.

Köprünün iş güvenliğinden sorumlu kişi de bazı gevşek cıvataların ve bariyerlerin olmamasının güvenliği etkilemeyeceğine inandığını savunarak, köprünün tam anlamıyla bitmeden açılması nedeninin, resmi açılış tarihine yetiştirmek olduğunu ifade etti.

Dev köprünün yatırımcılarından Sui soyadlı bir yetkili, bazı cıvata ve bariyerlerin kablolarla ilgili ayarlamalar için işçiler tarafından kaldırıldığını ve bunun, bir köprünün trafiğe açıldıktan sonra yapılan mutat bir uygulaması olduğunu savundu. Sui, köprüdeki ayarlamaların bu ayın sonuna kadar tamamlanacağını ve bariyerlerin yerlerine yerleştirileceğini kaydetti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

dunyanin_en_uzun_koprusu_ama_guvenli_degil_1.jpg

GÜNDE 50 BİN ARAÇ GEÇECEK

Köprünün bulunduğu Şandong eyaleti yerel yönetimi, açılışta köprünün 2,3 milyar dolara mal olduğunu duyurmuş ve köprünün deprem ve tayfunlara dayanacak yapıda olduğunu belirtmişti.

Ciaocou Körfezi Köprüsü'nden günde 50 bin aracın geçmesi planlanırken, iki yer arasındaki mesafeyi 20 dakikaya düşüreceği açıklanmıştı.

İNŞAATI 4,5 YIL SÜRDÜ

İnşası 4,5 yıl süren köprü, tamamlanmasının ardından dünyanın en uzun köprüsü unvanını, ABD'de bulunan 38,35 kilometrelik Lake Pontchatrain Causeway Köprüsü'nden almıştı.

Bu haber toplam 1535 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.