1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. El Cezire Kılıçdaroğlu'nu manşetine taşıdı
El Cezire Kılıçdaroğlu'nu manşetine taşıdı

El Cezire Kılıçdaroğlu'nu manşetine taşıdı

El Cezire Kılıçdaroğlu'nu, 'Türkiye'nin eski partisinin yeni yüzü' olarak tanıttı.

A+A-

Arap ülkelerinin popüler haber kanalı El Cezire internet sitesi sürmanşetine CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu taşıdı.

TÜRKİYE'NİN ESKİ PARTİSİNİN YENİ YÜZÜ

Adını 11 Eylül 2001'de Amerika'ya yapılan saldırılar sırasındaki yayınlarla duyuran Katar merkezli haber kanalı internet sitesinde "AK Parti iktidarının güvenilmez olduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP'yi içinde bulunduğu 'sol'dan daha geniş bir alana taşıdı" diye tanıtılıyor.

Simon Hooper imzalı haber, 12 Haziran öncesinde partinin algısını yenilemeye çalışan Kılıçdaroğlu'nun toplumda köklü değişiklikler yapmak istediği ve ülkenin en fakir kesiminin haklarını savunduğunu yazıyor ve Kılıçdaroğlu'nun '12 milyon 175 bin fakirin oyunu geri kazanmak istiyoruz' demecinin altı çiziliyor.

2002 yılında iktidara gelen AK Parti'yi İslami muhafazakarlığı liberallikle birleştiren bir platform olarak tarif eden site, Kılıçdaroğlu gelene kadar Atatürk'ün partisi ve laikliğin sadık savunucusu CHP'nin ülke çapında pek de varlık gösteremediğini söylüyor.

'CHP'Yİ DAHA GENİŞ BİR TABANA TAŞIYOR'

CHP'nin yeni liderinin partiyi Kemalist köklerinden oynatarak daha geniş bir tabana hitap ettiği, kişisel özgürlükleri, basın özgürlüklerini ve Alevi ve Kürtler gibi azınlıkların haklarını arttırmaya yöneldiğinden bahsediliyor.

Habere diğer tüm haberlerin içinde de en tepede yer veren haber sitesi, hem görünüşü hem de sosyal adalete bağlılığından dolayı Kılıçdaroğlu'na 'Gandi Kemal' lakabı takıldığına ve onun Cumartesi günü İstanbul'da yaptığı mitingin son 20 yılın en geniş katılımlı CHP mitingi olduğuna da yer veriyor.

'DESPOTÇA HIRSLAR'

CHP liderinin, AK Parti'nin 'daha özgürlükçü anayasa' teklifini güvenilmez bulduğu ve bu teklifin partinin despotça hırslarını yansıttığı düşüncesine değinen haberde, Kılıçdaroğlu'nun "AKP daha önce de demokrasi ve özgürlük sözleri verdi ancak AKP iktidarında kitaplar yasaklandı, gazeticiler tutuklandı. AKP demokrasi özgürlüğü sadece kendi için istiyor, bizse herkes için istiyoruz" sözlerine de vurgu yapılıyor.

Bu haber toplam 1448 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.