1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Emekli 104 amiral Gölbaşı meclisini de karıştırdı
Emekli 104 amiral Gölbaşı meclisini de karıştırdı

Emekli 104 amiral Gölbaşı meclisini de karıştırdı

Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili tartışmalara ve bir tarikatta görüntülenen sarıklı tuğamirele tepki gösteren 104 emekli amiralin gece yarısı bildirisi Türkiye'nin yanı sıra Gölbaşı Belediye Meclisi’nin de gündemine oturdu. 

A+A-

Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili tartışmalara ve bir tarikatta görüntülenen sarıklı tuğamirele tepki gösteren 104 emekli amiralin gece yarısı bildirisi Türkiye'nin yanı sıra Gölbaşı Belediye Meclisi’nin de gündemine oturdu. 

Gölbaşı Belediyesi’nin 2020 yılı Faaliyet Görüşmeleri’ne ‘Genel Siyaset’ polemiği damgasını vurdu.

MECLİSTE TANSİYON YÜKSELDİ

Ak Parti Grubunun mecliste Emekli amirallerin Montrö bildirisiyle ilgili  CHP Grup Başkanvekili Özgür Ökmen ve Belediye Meclis Üyesi Ercan Şimşek’in  açıklamalarına Ak Parti Grupbaşkanvekili Osman Karaaslan’dan oldukça sert bir tepki geldi. Karaaslan’ın sert sözleri üzerine CHP’li ve Ak Partili üyeler arasında sert tartışmalar yaşandı.

104 AMİRAL MECLİSİ DE KARIŞTIRDI

Ak Parti grubu adına söz alan Fatih Yaşlıoğlu, açıklamasında 04 emekli amiralin cumartesi gece yarısından sonra yayımladıkları bildirinin darbe iması olduğunu belirtti.

GENEL SİYASET KONUŞMAYALIM

Ak Parti Grubunun ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Ökmen, mecliste Gölbaşı’nın sorunlarından bahsedilmesi gerektiğini ve genel siyasetin konuşulmaması gerektiğini kaydetti.

‘ÖLEN ÖLSÜN KALAN KALSIN’

CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ercan Şimşek ise salgın sürecine dikkat çekerek , hükümetin sağlık projesini eleştirdi. Merkezi hükümetin süreci bir sürü bağışıklığına götürdüğünü söyleyen Ercan Şimşek, hükümetin ‘Ölen ölsün kalan kalsın’ gibi bir bilinç içinde olduğunu söyledi. Bu sözlere Ak Parti Grup Başkanvekili Osman Karaaslan oldukça sert bir yanıt gösterdi.

15 TEMMUZ ‘DAN DA MI RAHATSIZ OLDUNUZ?

Özgür Ökmen’in 104 amiralin açıklamalarının Gölbaşı meclisinde gündeme gelmesinden rahatsızlık duyduğunu ifade ettiğini söyleyen Karaaslan, Ökmen’e “Özgür bey rahatsız olduk dedi. Özgür bey 15 Temmuz’da yapılan mücadeleden de mi rahatsız oldu? Biz Ak Parti gurubu olarak Çin Büyükelçiliği'nin ABB ‘ye yönelik tehditvari paylaşımın ardından ABB’nin yanında olduğumuz açıkça belirttik. Dış güçler bu ülkeye yön veremez.” Dedi.

SSK HASTANELERİNİ HATIRLATTI

CHP’li Ercan Şimşek’in hükümetin sağlık sistemini eleştirmesine de tepki gösteren Karaaslan, Şimşek’e, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK müdürlüğü yaptığı dönemde  SSK hastanelerindeki dönemini  hatırlatırken Şehir Hastaneleri ve Gölbaşı Devlet Hastanesi’ni örnek gösterdi.

ŞOK YAPIYORSUNUZ

Ercan Şimşek, Karaaslan’a olayı çarpıttığını ve şov yaptığını söylerken Karaaslan ise “Ölüm üzerinden siyaset yapamazsınız. Bu salgın sürecini kimse istemezdi. Recep Tayyip Erdoğan mı istedi bu süreci?” dedi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek ve Meclis Başkanvekili Oğuz Kağan Tanrıverdi’nin araya girmesiyle mecliste büyüyen tansiyon da düşürüldü.

 

Bu haber toplam 4749 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.