1. HABERLER

  2. Enes Duruay yazdı... "Bayram"
Enes Duruay yazdı... "Bayram"

Enes Duruay yazdı... "Bayram"

Enes Duruay yazdı... "Bayram"

A+A-

Bismillahirrahmanirrahim...

Yarın Kuzey Amerika'dan Avustralya'ya kadar bütün Müslümanların heyecanla beklediği kutlu, bereketli ve mübarek günler (Kurban Bayramı) başlıyor.

Maalesef bir kez daha buruk bir bayrama giriyoruz. Terör belasıyla uğraşıyor vatanım, günler geçtikçe artıyor şehit sayımız. Bayram, şehit aileleri için bir türlü gelmek bilmiyor. Oğlu şehit olan gözü yaşlı ananın elini öpen bir evladı yok artık. Kocası şehit olan hanımın, her bayram sabahı namaza uğurladığı eşi yok artık. Henüz hiç bir şeyin farkında olmayacak kadar küçük evladın, elini öperek harçlık isteyeceği bir babası yok artık. İnsanların hayatlarını altüst eden bir terör belası var başımızda, sona erdirmemiz gereken bir bela. Terör belası olsa da başımızda (çok şükür) iç savaş halinde değiliz bu bayram komşumuz gibi.

Maalesef bir kez daha buruk bir bayrama giriyoruz, buna şükür en azından ülkemizde bayramı dilediğimiz gibi, İslami kurallara uygun olarak geçirebiliyoruz. Suriye'de zalim Esad ile savaşan muhalifler ve aileleri kutlayamıyor bayramı. Batı Şeria'da, Gazze'de ve Kudüs'te terörist İsrail'in ablukası altında yaşayan Filistinliler kutlayamıyor bu bayramı. Doğu Türkistan'da komünist Çin rejiminin baskısı altındaki Türkler kutlayamıyor bu bayramı. Namazın, orucun ve tesettürün yasaklandığı Özbekistan'da Kerimov'un diktatör yönetimi altında yaşayan Özbekler kutlayamıyor bu bayramı.. Biz ise Elhamdulillah, gönlümüzce geçirebiliyoruz bayramı.

Bizi bayrama kavuşturan Allah'a sonsuz şükürler olsun. Allah'ım sen bizibu sene Kurban Bayramı'na ulaştırdığın gibi önümüzdeki sene de Kudüs'ün özgür olduğu, Doğu Türkistan'daki ve Özbekistan'daki zulmün sona erdiği, Afrika'da insanların açlıktan ölmediği, Mısır'ın demokratikleştiği, Halep'in Şam'ın ve bütün Suriye'nin zalim Esad'dan kurtulduğu, Filistin'deki utanç duvarının yıkıldığı, Bosna'da Srebrenista'da soykırım-katliam-kırım yapanların cezalandırıldığı bir bayrama ulaştır. O bayram ki İslam Alemi'nin Asr-ı Saadet'ten sonra yaşanmış en güzel kurban bayramı olsun.

Allah'ım Sen hayal ettiğimiz bayram ulaşabilmemiz için devletimize istikrar, güç, adalet, helal para; milletimize doğru yöneticileri seçebilme iradesi, daha sağlam bir İman, basiret ve adalet ver. Ya Rabbim! Sen dualarımızı geri çevirme. Sen ki sonsuz kerem ve kudret sahibisin.

 Bu bayram duamızkardeşlik olsun.Kurban Bayramımız mübarek olsun.

Bu haber toplam 2734 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.