1. HABERLER

  2. Engelli Zihinler, Hünerli eller
Engelli Zihinler, Hünerli eller

Engelli Zihinler, Hünerli eller

Ziçev-Zihinsel Yetersiz Çocuklari Yetiştirme ve Koruma Vakfi ile Tarim ve Kredi Kooperatifleri Gölbaşi Şubesinin işbirliğiyle, Ziçevin arazisinde zihinsel yetersiz çocuklar için ziraat eğitimi projesi başlatıldı

A+A-

Ziçev-Zihinsel Yetersiz Çocuklari Yetiştirme ve Koruma Vakfi ile Tarim ve Kredi Kooperatifleri Gölbaşi Şubesinin işbirliğiyle, Ziçevin arazisinde zihinsel yetersiz çocuklar için ziraat eğitimi projesi başlatıldı. gönüllülük esasına göre yürütülen proje kapsamında domates, biber ve salatalik yetiştiriciliği yapılıyor.

Proje için Ziçevin arazisinde Gölbaşı Belediyesi tarafından önce, tarlanın sürülmesi, kaz ayağı çekilmesi yapıldı. Belediye işçileri,  fide dikilecek yerlerin  hazırlanmasına yardımcı oldu. Gübre Tarım ve Kredi Kooperatifi Gölbaşı Şubesi Müdürlüğü tarafından verildi. May- Agro Tohumculuk Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Antalya’dan  Domates, Biber ve Salatalık fidesi bağış olarak gönderildi.

dsci0144_399x299.jpg

Ziçev’in gönüllü üyelerinin yanısıra  Vakıf Müdürü Naci Kargın ve Tarım ve Kredi Kooperatifi Gölbaşı Şubesi  Müdürü Doğan Öcalan, Müdür Yardımcısı Hacer Çalkaya, Ziraat Mühendisi Zübeyde Gök ve diğer personelleri  de zihinsel yetersiz çocuklarla birlikte tarlada çalıştı. Zihinsel yetersiz çocuklar ile birlikte  öğretmenler ve tüm katılımcılar şenlik havasında Domates, Biber ve Salatalık fidelerini dikti. 

dsci0151_399x299.jpg

Ziraat Mühendisi Zübeyde Gök,  bu projedeki amaçlarının zihinsel engellilere ziraat eğitimi verildiğinde  sebze üretebileceklerini göstermek olduğunu söyleyerek, “ Projeninin ileriki aşamalarında zihinsel yetersiz çocukların ürettikleri ve sevgilerini kattıkları sebzeleri, annelerine hediye olarak götürecekler” dedi.

Ziçev Vakıf Müdürü Naci Kargın böyle bir projeyi hayata geçirdikleri için çok mutlu olduklarını ifade derek, “Çocuklarımız da  çok mutlular, bizlere sebzeleri ne zaman yiyeceklerini soruyorlar, Bu projede yanımızda olan Tarım ve Kredi Kooperatifi yetkililileri ile Gölbaşı Belediyesine teşekkür ederiz” dedi.

Bu haber toplam 2962 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.