1. HABERLER

  2. Engellilerin sorunları masaya yatırıldı
Engellilerin sorunları masaya yatırıldı

Engellilerin sorunları masaya yatırıldı

Gölbaşı’nda birçok sorunlara karşılaşan ve ‘Bizi yok sayıyorlar’ diyerek yetkililerden sorunlara çözüm bekleyen engelli vatandaşların yaşadıkları sıkıntılar masaya yatırıldı.

A+A-

Gölbaşı’nda birçok sorunlara karşılaşan ve ‘Bizi yok sayıyorlar’ diyerek yetkililerden sorunlara çözüm bekleyen engelli vatandaşların yaşadıkları sıkıntılar masaya yatırıldı.

AK Parti ve CHP’li meclis üyeleri Gölbaşı’nda yaşayan engellilerin sorunlarını mayıs ayı meclis toplantısında gündeme getirerek, bu sorunlara ivedikli olarak çözüm getirilmesi gerektiği konusunda önerge sunmuşlardı.

Gölbaşı Belediyesi engelli aracının Gölbaşı dışına hizmet vermemesi ve engellilerin kullanım alanlarının genişletilmesine yönelik sorunlar ile ilgili engellilerinin sesini mecliste duyuran Meclis Üyelerinin verdikleri önerge Yaşlılar ve Engelliler Komisyonuna havale edilmişti.

Konuyla ilgili Yaşlılar ve Engelliler Komisyonu’nun yaptığı incelemeler neticesinde engelliler ile ilgili sorunlar ve çözümleri rapor halinde yayınladı.

Engellilerin günlük yaşam içerisinde bazı zorluklarla karşılaştıklarının belirtildiği raporda, engellilerin sosyal hayatın içerisinde yer almalarına dönük çalışmaların yapılması için alınan tedbirlerde yer aldı.

Rapora göre, yürüme engelli vatandaşların engelli aracını gerektiğinde Ankara’ya gidiş ve gelişlerde kullanıldığı belirtildi. Alt ve üst geçitlerde, yay geçiş noktalarında yaşadıkları problemlerin Büyükşehir Belediyesi yetkisinde olduğunun vurgulandığı raporda, Gölbaşı Belediyesi sorumluluğunda olan yerlerde engelliler için alınan tedbirlerin aynı titizlikle devam ettirileceği bildirildi.

Ayrıca raporda, Belediyeye ait araç park yerlerinde engelli araçları için yer tahsis edilmesi ve tahsis edilen araç park yerlerine uyarıcı levhaların konulması, belediye ana hizmet binası, kültür merkezleri, parklar ve diğer sosyal tesislerde engellilerin kullanımına yönelik tedbirlerin gözden geçirilmesi, umumi tuvaletlerde, engelli vatandaşların yararlanabileceği şartların fiziki imkanlar ölçüsünde dikkate alınmasına, engelli vatandaşların boş zamanlarını değerlendirebilecekleri bir alan bulunabilmesi için Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü’nce bir çalışma yapılmasına karar verildiği de açıklandı. 

 

Bu haber toplam 3124 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.