1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. - ENGELSİZ YAŞAM İÇİN “BİRLİKTE YÜRÜYORUZ”…
- ENGELSİZ YAŞAM İÇİN “BİRLİKTE YÜRÜYORUZ”…

- ENGELSİZ YAŞAM İÇİN “BİRLİKTE YÜRÜYORUZ”…

- ENGELSİZ YAŞAM İÇİN “BİRLİKTE YÜRÜYORUZ”…

A+A-

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Beyazay Derneği’nin birlikte başlattığı engelsiz bir yaşam için“Birlikte Yürüyoruz”projesinin Ankara Tanıtım Programı düzenlendi.

“FATİ” isimli görme engelli bir çizgi karakterin tanıtım yüzü olduğu etkinliğin Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen tanıtım toplantısında; Türkiye’nin tamamında engellilerle birlikte yaşama kültürünü artırmak, engelli vatandaşlarla sosyal ve kültürel alanlarda ortaklaşa faaliyetler yürütebilmek amacıyla yapılması gerekenler masaya yatırıldı.

Ev sahipliğini Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Beyazay Derneği’nin düzenlediği etkinliğe engelli vatandaşların yanı sıra Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı İstanbul Milletvekili Lokman Ayva,milletvekilleri, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Balamir Gündoğdu ile bürokratlar katıldı.

Türkiye çapında başlatılan kampanyanın Ankara ayağı açılış konuşmasını Beyazay Derneği Başkanı İstanbul Milletvekili Lokman Ayva yaptı. Konuşmasına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek olmak üzere projede emeği geçenlere teşekkür ederek başlayan Ayva, “Hükümetimiz, belediyeler, sivil toplum kuruşları, medya ile birlikte yürüttüğü bu proje ile hayırlı bir işe imza atıyor. Proje öncesi yaptığımız araştırmalarda Türkiye’de nüfusun yüzde 76’sının engelli vatandaşlarımızla komşu olmak istemediğini, yüzde 80’ninin ise aynı işyerlerinde çalışmak istemediğini tespit ettik” dedi. 

Sözlerini,“Uyguladığımız bu projenin sonucunda geçmişte yaşadığımız hor görme, dışlanma kültürü ortadan kalkacak” diyerek tamamlayan Lokman Ayva’nın ardından kürsüye çıkanBüyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gündoğdu da Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Başkentli engelli vatandaşlara yönelik gerçekleştirdiği hizmetleri, istatistiki verilerle birlikte açıkladı. Gündoğdu, “Büyükşehir Belediyesi olarak bu hizmetler engelli kardeşlerimize sunulmaktadır ve sunulmaya da devam edecektir” diye konuştu.

Engelli vatandaşlara destek olmak amacıyla bir araya geldiklerinin altını çizen Gündoğdu,“Engelli kardeşlerimizle birlikte yaşama kültürümüze destek olmak için buradayız. Bu anlamda birlikte yürüttüğümüz projemizi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Beyazay Derneğinin destekleri ile yürütmekteyiz. Projemiz ‘Fati ile birlikte yürüyelim’ sloganı eşliğinde tüm ülkenin katılımı ile yapılan bir yürüyüş ile başladı. Amacımız engelli kardeşlerimizle tüm farklılıkları ortadan kaldırarak birlikte yaşamı gerçekleştirmektir” dedi. 

İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca ve Beyazay Derneği Onursal Başkanı Tülay Selamoğlu’nun da 2005 yılında çıkan engeller ile ilgili yasanın önemine vurgu yaptığı konuşmaların ardından,“Birlikte Yürüyoruz” kampanyası kapsamında kurulan tiyatro grubunun sunduğu “Fati ile Tanışmak” isimli tiyatro oyunu da büyük alkış aldı.

Türkiye Beyazay Derneği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, yerel yönetimler, akademisyenler ve özel sektör desteği ile başlatılan ve üç yıl sürecek olan proje  “FATİ, Engellilerle Birlikte Yaşama Kültürünü Artırmak İçin Türkiye İle Buluşuyor” ve “FATİ, Engellilerle Birlikte Yaşama Kültürünü Artırmak İçin Dünya İle Buluşuyor” sloganları ile faaliyetlerini sürdürecek.

 

Bu haber toplam 1518 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.