1. HABERLER

  2. Engin Alan'ın damadı Gölbaşı'nda defnedildi
Engin Alan'ın damadı Gölbaşı'nda defnedildi

Engin Alan'ın damadı Gölbaşı'nda defnedildi

MHP'den milletvekili seçilen ve Balyoz davası kapsamında halen hapiste bulunan Emekli Korgeneral Engin Alan'ın damadı Albay Yılmaz Çetin'in cenaze namazı Kocatepe Camii'nde kılındı.

A+A-
MHP'den milletvekili seçilen ve Balyoz davası kapsamında halen hapiste bulunan Emekli Korgeneral Engin Alan'ın damadı Albay Yılmaz Çetin'in cenaze namazı Kocatepe Camii'nde kılındı. Törene MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve kuvvet komutanları katıldı. Engin Alan, cenazeye çelenk gönderdi.

Albay Yılmaz Çetin'in cenaze namazı, Kocatepe Camii'nde öğle namazına müteakip kılındı. Cenaze törenine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Aksay, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Uğur Yiğit, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Ergenekon sanığı emekli Orgeneral Hurşit Tolon, eski MİT görevlisi Korkut Eken, İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu'nun da aralarında bulunduğu bazı MHP'li vekiller ile kaset skandalının ardından partisinden istifa eden Deniz Bölükbaşı da katıldı.

Engin Alan, cenazeye çelenk gönderdi. Taziyeleri, Yılmaz Çetin'in eşi Pelin Çetin, oğlu Aytun Çetin, Engin Alan'ın eşi Nevin Alan ve aile mensupları kabul etti. Yılmaz Çetin'in annesi Melihat Çetin'in zorlukla ayakta durduğu görüldü.

Bahçeli, cami avlusunda aileye başsağlığı dileğini ilettikten sonra, cenaze namazının kılınacağı alana geçti. Bu sırada Bahçeli'nin yanına gelen Deniz Bölükbaşı, MHP Genel Başkanı ile tokalaştı ve cenaze namazının kılınacağı alana doğru birlikte yürüdü. Bahçeli, burada ayak üstü Hurşit Tolon ile de kısa bir süre sohbet etti.

Kılınan cenaze namazının ardından cenaze defnedilmek üzere Gölbaşı Mezarlığı'na götürüldü.

ASKERDEN YOĞUN İLGİ

Emekli iken hayatını kaybeden albay rütbesinde kişiler için Genelkurmay Başkanlığı tarafından düzenlenen resmi cenaze törenine tuğgeneral veya tümgeneral rütbesinde bir asker katılırken, Çetin'in cenaze namazına gösterilen ilgi dikkat çekti.

Bu haber toplam 5054 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.