1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Ercan Şimşek: Sadece teşekkür etmek için burada değiliz
Ercan Şimşek: Sadece teşekkür etmek için burada değiliz

Ercan Şimşek: Sadece teşekkür etmek için burada değiliz

Gölbaşı belediyesi Ekim ayı son toplantısında Gölbaşı Belediyesi 2021 yılı Bütçe Tasarısı,2021 yılı Performans Programı  mecliste onaylanırken CHP'li Ercan Şİmşek mecliste bir konuşma yaptı.

A+A-

Gölbaşı belediyesi Ekim ayı son toplantısında Gölbaşı Belediyesi 2021 yılı Bütçe Tasarısı,2021 yılı Performans Programı  mecliste onaylandı.
Meclis üyelerinin yanı sıra birim müdürlerinin de katıldığı toplantıda Gölbaşı Belediyesinin 2021 yılında Gölbaşı için yapacağı tüm çalışmalar için hedeflenen bütçe ortaya konuldu. 


2021 yılı hizmet yılı tahmini bütçenin 257.662.615,00TL olarak öngörüldü.


Mecliste bir konuşma gerçekleştiren CHP Ankara Büyükşehir ve Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Ercan Şimşek, Gölbaşı Belediyesi 2021 yılı Bütçe Tasarısı,2021 yılı Performans Programının hayırlı olması temennisinde bulundu. 


“BÜTÇE VE PERFORMANS YÖNETİMİN VİZYONUNU GÖSTERİR”
 Bütçe Tasarısı,2021 yılı Performans Programı ile ilgili konuşan Ercan Şimşek, şu ifadeleri kullandı; 
“Tahmini bütçe ve performans genel olarak teknik bir olaydır. İncelediğimde teknik olarak hiçbir sorun görmedim, her şey yerli yerinde emeği geçen börükratlara ve belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum.  Ancak hazırlanan tahmini bütçe ve performans programı yönetimin geleceğe yönelik düşünce ve tercihlerini ortaya koyan bir belgedir. Yani yönetimin vizyonunu görürsünüz veya görmeniz gerekiyor. Burada eksik olan buydu. Ben önümüzde ki yıllara dahil ‘gecen yılda aynı konuşmayı yaptım’ daha halka dokunan halkın sorunlarını işleyen içinde halkında kendisini gördüğü bir performans programı veya bütçe olmasını istiyorum.  Bunu bir örnekle açıklayacak olursak, olağanüstü bir dönemden geçiyoruz.  Bir pandemi sürecinde geçiyoruz. Bu sürecin ne kadar devam edeceği belli değil ama 2021 yılında devam edeceği kesin. 2021 yılına ait yaptığımız bütçe ve performans programında  bundan hiç söz edilmemesi ve bir bütçe ayrılmaması ‘ her ne kadar gerekirse bir bütçe ayrılacak olsa da’ bir eksiklik olarak görüyorum. İnsanlar performans veya bütçeye baktıklarında bu konu ile ilgili kendilerini daha güvende his edebilirlerdi.  Bu eksiklik bütçenin güncel olmadığını ve siyasi bir dokunuşun olmadığını gösterir. Buna dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum”


“TEMEL SORUNLAR OLDUĞU GİBİ DURUYOR”
Gölbaşı’nın temel sorunları hakkında da konuşan CHP Ankara Büyükşehir ve Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Ercan Şimşek, temel sorunlarla herhangi bir adımın atılmadığına dikkat çekerek eleştirilerde bulundu.


Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Ercan Şimşek “Gölbaşı’nın sorunları ile ilgilide bir şeyler söylemek istiyorum. Gölbaşı’nın temel sorunları olduğu gibi duruyor arkadaşlar. Aradan bir buçuk iki yıl kadar bir zaman geçti. Örneğin konya yolu hala açılmadı. Temeli birlikte atılan Pozantı yolu  350 km yol bitti veya bitmek üzere  ama bizim yol daha bitmedi. Tamam bir takım sorunlar oldu. O sorunlar şuanda aşıldı. Yol açılmak üzere ama anlamadığım bir konu var ki sanki ortada çok önemli bir başarı varmış gibi iktidarın ilçe başkanı veya belediye başkanımız oradan fotoğraflar veriyor. Orada ne yazık ki gölbaşı mağdur edilmişti. Ortada bir başarı yoktur. Aynı şekilde maalesef Gölbaşı’nın önünü açacak çağdaş, Gölbaşı’na yakışı bir imar çalışması yapılmamıştır.  Ne yazık ki Gölbaşı’nın önü tıkanmaya çalışılıyor. Bu kasıtlı yapılmıyorsa bile Gölbaşı’na çağdaş imar alanları açılmadığı sürece, yaptığımız hizmetlerin hiçbir anlamı olmaz. Bakın bir yıldır büyük bir heves ve istekle Bursal’ın(yaylabağ) imarı ile uğraşılıyor. Ben o yapılmasın demiyorum. Ama aynı hassasiyeti Gölbaşı merkezine de verebilirsiniz. Biri mağdur olup dava açtığı zaman Gölbaşı’nın bazı bölgelerinde 3 yıl inşaat yapılmıyor. Çevre bakanlığından bu konudan bir destek alınsın.  74 parselinde daha sorunu çözülmedi. Burada çözülene kadar da söylemeye devam edeceğim” 


“BİZ SADECE TEŞEKKÜR ETMEK İÇİN BURADA BULUNAN BİR GRUP DEĞİLİZ”
Ercan Şimşek sözlerine şöyle devam etti;
İktidar meclis üyeleri çıkıp burada gerek Ankara Büyükşehir Belediyesi ile alakalı, gerekse  genel başkanımızı eleştirecek kadar genel siyasete giriyor. Biz sadece teşekkür etmek için burada bulunan bir grup değiliz. Gerekirse genel siyasete de gireriz. Ama özellikle sayın başkanımda rica ediyorum.  Eğer bu kontrol edilemiyorsa bizde bunu yaparız ama bunu Gölbaşı’na zarar vereceğini düşünüyoruz. Bakın burada arkadaşlardan bir tanesi kendisini AKP’nin Genel Başkanı zannederek, CHP’nin Genel Başkanından zat diye bahsediyor.  Ben konuya girmeyeceğim. Bize yasak biliyorum. Ama başkanım burada meclisin idaresi ile alakalı bizi sadece teşekkür etmesi gereken bir dairenin içinde bulundurulup ta diğer arkadaşların hem büyükşehir ile alakalı hem de partimizin genel başkanı ile alakalı böyle bir çıkış yapmasını ben doğru bulmuyorum”

Bu haber toplam 6738 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.