1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Erdoğan BDP'yi ara seçimle vuracak
Erdoğan BDP'yi ara seçimle vuracak

Erdoğan BDP'yi ara seçimle vuracak

BDP'nin 'Yemin etmeyeceğiz' ısrarı sürerse Erdoğan hiçbir taviz vermeye yanaşmadan ara seçime gidecek

A+A-

Vatan gazetesi yazarı Can Ataklı bugünkü köşesinde, Meclis'in açılmasıyla birlikte BDP'nin yemin krizinin sürmesi halinde olacakları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu durum karşısında yapacaklarını kaleme aldı..

İşte Ataklı'nın o yazısı:

Seçimlerden sonra hemen yaz tatiline girildiği için Meclis halkın gündeminde yok, bu nedenle ilgi ve merak yaratmıyor henüz. Ama "sayılı gün çabuk geçer" kuralı işleyeceği için gözümüzü açıp kapayıncaya kadar 1 Ekim'e varacağız.

Meclis'in açılışıyla birlikte "şenlik" de başlayacak tabii. En önemli sorun BDP adına seçilen bağımsızların yemin edip etmeyeceği.

BDP'liler şimdilik yaz tatilinden yararlanarak durumu idare ediyorlar, ama 1 Ekim'den itibaren bu güçleşecek.

ERDOĞAN TAVİZ VERMEDEN ARA SEÇİME GİDECEK

AKP çevrelerinden aldığım bilgiye göre BDP'nin "Yemin etmeyeceğiz" ısrarı sürerse Erdoğan hiçbir taviz vermeye yanaşmadan ara seçime gidecek.

Bunun için sayısal çoğunluğu ve desteği var. BDP'lilerin bir ay içinde 5 oturuma katılmamaları halinde milletvekillikleri düşüyor. Ancak bunun için Meclis Genel Kurulu'nun da onay vermesi gerek. İşte AKP bu onayı hiç zaman yitirmeden verecek ve 3 ay içinde ara seçime gidilecek.

10 MİLLETVEKİLİ ÇIKARMASI BİLE MUCİZE OLUR

Ara seçime gidilmesi BDP'nin tamamen erimesi anlamına geliyor. Bugün 35 milletvekilini Meclis'e taşıyan BDP'nin bir ara seçim yapılması halinde 10 milletvekili çıkarması bile mucize olacaktır.

Aslına bakarsanız CHP'nin "yemin boykotu" sırasında da gündeme gelmişti bu görüş. Ancak AKP kurmayları bunu teknik olarak yapabileceklerini, buna karşı CHP'nin ara seçimleri boykot etmesi halinde sıkıntıya gireceklerini görmüşlerdi.

CHP'nin bu direnişi sürdürememesi ve sözünden geri dönmesi AKP'ye rahat bir nefes aldırmıştı. Tek başına kalan BDP'nin "halledilmesi" de çok kolaylaşmış oldu.

KÜRTLER ERDOĞAN'I DESTEKLİYOR ANCAK TERÖR ENGELLİYOR

AKP'lilere göre Başbakan'ın son zamanlarda "eskiye dönüş" gibi algılanan Güneydoğu politikasının temelinde yatan da bu. Erdoğan Türkiye'deki Kürt nüfusunun büyük oranda kendi partisini desteklediğine ancak terör baskısı nedeniyle bu gerçeğin tam olarak ortaya çıkamadığına inanıyor.

Erdoğan'ın planı şu: Bir ara seçime gidilirse BDP'nin Güneydoğu dışında çıkardığı milletvekillerinin hiçbirinin seçilmesi mümkün değil. Sadece Güneydoğu'daki 5 ilde birinci parti olan BDP ancak buralardan birkaç milletvekili çıkarabilecek.

GÜNEYDOĞU'DA EZİCİ BİR ÇOĞUNLUK ELDE EDEBİLİR

Diğer partilerin de bu bölgede iddiaları yok. Erdoğan bu partilerin oylarının da AKP'ye geleceğini hesaplıyor. Bu durumda bir ara seçimde AKP Güneydoğu'da ezici bir çoğunluk elde edebilir. Bu durumda teröre karşı çok sert önlemler alınırken, bölge halkına "İşte sizin asıl temsilciniz AKP" denilecek.

BDP'liler bir yandan "özerklik ilan ettik" diğer yandan da "yemin etmeyeceğiz" derken herhalde bu tehlikeyi de görüyorlardır.

Bu haber toplam 1410 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.