1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Erdoğan gecekonduda iftarını açıp namaz kıldı
Erdoğan gecekonduda iftarını açıp namaz kıldı

Erdoğan gecekonduda iftarını açıp namaz kıldı

Erdoğan önceki akşam Ankara’daki gecekondulara çat kapı misafir oldu.

A+A-

Başbakan Erdoğan önceki akşam Ankara'daki gecekondulara çat kapı misafir oldu. Keçiören'deki yoksul aileler Başbakan'dan iş ve ev sözü aldı.

ERDOĞAN'IN ZİYARETİNİ ANLATTI

Başbakan Erdoğan, önceki gün iftarda Keçiören'in Sancaktepe ve Yükseltepe Mahallelerindeki gecekondulara misafir oldu. Başbakan Erdoğan'a iftar ziyaretinde kızı Sümeyye Erdoğan, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, bazı milletvekilleri eşlik etti. Başbakan Erdoğan, ilk olarak 48 yaşında Ayşe Polat'ın evine konuk oldu. Sancaktepe 1629 sokakta iki odalı bir gecekonduda yaşayan Polat, Başbakan'ın ziyaretini anlattı.

ERDOĞAN'IN İFTAR MENÜSÜ

Lisede okuyan kızıyla birlikte masayı hazırlamışlar. Ezan okunduğu sırada orucunu açmaya hazırlanırken kapı çalınmış. Ayşe Polat sonrasını şöyle aktardı: "Ezan okunduğu sırada kapıya vuruldu. Biz de kapıyı açtık. Bir baktık, karşımızda Başbakan var, kapıya da kendisi vurmuş. Başbakan'ı karşımda görünce şok oldum. Bize yemeği birlikte yiyeceğini söyledi." 5 ay önce eşi mide kanserinden vefat eden Polat, Başbakan Erdoğan'a mercimek çorbası, bulgur pilavı, komposto ve börek ikram etmiş. Polat, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hep beraber sofraya oturduk. Hep beraber yemek yedik. Ne konuşacağımızı ne diyeceğimizi ben bilemedim. Kendimize göre yapmıştık. Allah ne verdiyse onu ikram ettik. Yavan, yağlı demedik. Başbakanımız evi sordu. 'Ev kira mı, kendinizin mi?' diye sordu. 'Kendimizin' dedim. Bunun üzerine maaşımı sordu. 'Maaş yok' dedim, 'vefat maaşı alıyorum' dedim. 'Ne kadar?' diye sordu. Üç aydan üç aya 600 lira dedim. 5 ay önce de beyim vefat ettiydi."

Ayşe Polat, "Beni şu gecekondudan kurtarın" dediğini, Erdoğan'ın da "Yakında o da olacak" yanıtını verdiğini de söyledi. Başbakan Erdoğan, anne kıza buzdolabı, çamaşır makinesi ile televizyon göndereceğine de söz vermiş.

İŞSİZ BABAYA İŞ SÖZÜ

Erdoğan daha sonra 42 yaşında Salih Yozan'ın evini ziyaret etti. 5 çocuk babası işsiz Yozan Erdoğan'ı karışlarında görünce önce şaşırdıklarını ama memnun olduklarını ifade etti. Erdoğan'a çay ikram ettiklerini belirten Yozan "Teklifimizi geri çevirmedi. İçti. Çoluk çocuğu sevdi. Bize yardım sözü verdi" dedi. Yozan, Erdoğan'ın kendilerine evi sorduğunu belirterek, "Burası kira dedim. Bizim için ev sözü verdi" diye konuştu. Başbakan Erdoğan'ın geleceğinden haberdar olmadıklarını, ziyaretin kendilerine sürpriz olduğunu söyleyen Yozan, çektikleri geçim sıkıntısını ve ev konusundaki mağduriyetlerini Erdoğan'a ilettiklerini belirtti. Yozan, yaşları 18 ile 3 arasındaki çocukların eğitim durumlarını soran Başbakan Erdoğan'ın, gitmeyenlerin okula gitmelerini istediğini ve gerekli yardımların yapılması için ilgilileri uyardığını ve kendisine yardım verildiğini söyledi. Erdoğan, Yozan'ın çocukları Ender (3), Polat (5), Cumali (9), Davut (12) ve Buket ile sohbet etmiş, ardından çocuklara oyuncak hediye etmiş. Cumali, dün Başbakan'ın hediye ettiği oyuncak arabayı elinden düşürmedi.

NAMAZINI KILDI

Başbakan Erdoğan'ı, Yozan'ın evininden ayrılırken kendisini bekleyen mahallelilerle konuştuğu sırada kahve ikram etmek için evine davet eden ev hanımı Muazzez Akbal da, "İftarın ardından Başbakan Erdoğan'ın mahalleye geldiğini öğrendim ve görmek için dışarı çıktım. Kahvi içmek için çağırdım. Sağolsun beni kırmadı, buyurdu, geldi. Kahvemi içti, namazını kıldı" dedi.

MAHALLEYE NEŞTER

İftar sonrası iki mahallede de sokaklarda dolaşan ve vatandaşlarla sohbet eden Erdoğan, burada vatandaşların sorunlarını dinledi ve onlarla fotoğraflar çektirdi. Mahalle sakinlerinin anlatımına göre, Erdoğan'dan elektrik direğinin değiştirilmesi ve toprak yolların asfalt yol haline getirilmesi talep edildi. Bunun üzerine Başbakan Erdoğan, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'tan asfalt sorununun da çözülmesini istedi. Ziyareti sırasında Başbakan Erdoğan için mahallede geniş çaplı güvenlik alındı.

Vatan

Bu haber toplam 2574 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.