1. HABERLER

  2. Erdoğan, Gölbaşı'na geliyor
Erdoğan, Gölbaşı'na geliyor

Erdoğan, Gölbaşı'na geliyor

Başbakan 9 bin şehit yakını ve terör mağduruna istihdam müjdesini bugün Gölbaşı'nda verecek. 3 bin kişinin ataması da yapılacak.

A+A-
Başbakan 9 bin şehit yakını ve terör mağduruna istihdam müjdesini bugün Gölbaşı'nda verecek. 3 bin kişinin ataması da yapılacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 9 bin şehit yakını ve sivil terör mağduruna bugün istihdammüjdesi verecek. Erdoğan açıklamayı 81 ilden şehit yakını, sivil terör mağduru, gazilerle bir araya geleceği iftar yemeğinde yapacak. Buna göre, valilik bünyesindeki komisyonlarda başvuruları olumlu olarak karara bağlanan şehit yakınlarının kamuda atama sürecinin başladığı duyurulacak. Süreç iki ay içinde de tamamlanacak.

3 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeği bugün Ankara'daki Gölbaşı Vilayetler Evi'nde gerçekleştirilecek. İftar yemeğinde, yasal düzenlemeyle kamuda iki istihdam hakkı verilenlerin ilk ataması Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek. Kura usulü ile yapılacak atamada, 3 bin şehit yakını kamuda istihdam edilecek. Başbakan, iftar yemeğinde yaklaşık 6 bin aileye de işe yerleşmemüjdesi verecek. Terörle Mücadele Kanunu kapsamında yürürlüğe giren yönetmeliğe göre, şehit olan kişilerin yakınlarına sağlanacak istihdam hakkı, şehidin eş ve çocuklarından birisi ve anne veya babasından birisi olmak üzere 2 kişiyi kapsıyor. Aile Bakanlığı da şehit ve gazi yakınlarının kamu kurumlarında istihdam edilmeleri konusunda yetkili.

ATAMA SÜRECİ 2 AY İÇİNDE BİTECEK

Valilik bünyesindeki komisyonlara yaptıkları başvurular olumlu olarak karara bağlanan 6 bin ailenin atama süreçlerinin en geç 2 ay içerisinde tamamlanacağı Erdoğan tarafından açıklanacak. 9 bin şehit yakını ve gazinin kamuda atama süreci resmen başlamış olacak.

Bu haber toplam 3073 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.