1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Erdoğan grup toplantısında konuştu
Erdoğan grup toplantısında konuştu

Erdoğan grup toplantısında konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu.

A+A-

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları...

Gün geldi Fransa kralının hakkını savunduk. Nerede katliam varsa, nerede dram varsa biz düşenlerin elinden tutmak için orada olduk. Dün olduğu gibi bugünde düşenlerin yanında olacağız. Ben biz kez daha Bosna'da ölenlerin yakınlarına sabır diliyorum.

SİVAS OLAYLARINI SİYASİ MALZEME OLARAK KULLANDILAR

Geçtiğimiz günlerde Sivas katliamı ve Karabağ olaylarınd ayaşamını yitirenlerde anıldı. Bu olayların üzerindeki sır perdesi hala aralanamadı. Bizim iktidarımız döneminde bu olayların üstüne gidilmesi birilerinin tepkidini çekiyor.

Sivas olaylarını bir siyaset malzemesi olarak kullananların, bugün bizi çetelerle mücadele yalnız bırakmaları manidardır.

BU NASIL EGEMENLİK ANLAYIŞI

Cumhurbaşkanlığı seçiminin önündeki en büyük engel CHP olmuştur. Seçmenin yüzde 47'sinin oyunu alan AK Parti'nin kapatılmasına da alkış tutan CHP değilmiydi. 12 Haziran seçimlerinde AKP'ye oy vernelere beyinsiz diyende CHP. Bu nasıl egemenlik kayıtsız şartsız milletindir anlayışıdır.

Biz ne kapatma davasında ne de bize karşı yapılan haksızlıklarda boykot çağrısı yapıp sokaklara dökülmedik.

CHP DİKLENDİ, AMA DİK DURAMADI

Biz her zaman 'diklenmeden dik durun' diyoruz, dik duracağız, diklenmeyeceğiz. CHP diklenmiştir ama dik duramamıştır, ne dediler? İki arkadaşımız yemin etmeden Meclis'e girmeyiz dediler, dün gelip yemin ettiler işte bunlar bu. Benim vatandaşım benim halkım bunları görüyor ne diyor? Arkadaş siz dürüst değilsiniz, omurgalı değilsiniz' diyorlar bunların durumu bu. Nasreddin Hoca'ya sormuşlar; Hocam alimsin, bilgilisin lakin bugüne kadar bir keşif yaptın mı? Hoca; Ekmekle bal yemeyi ben keşfettim' demiş ama benim bile hoşuma gitmedi' demiş. Şimdi CHP'nin yaptığı bu bir boykot keşfetti ama kendisinin bile hoşuna gitmedi. Nitekim, dün CHP bu yanlıştan döndü ve yemin ederek nihayet milli iradenin gereğini yerine getirdi.

ARAZİDE DOLAŞMAYI BIRAKSINLAR

CHP'nin bu seferki çark edişini diğerlerinin aksine hayra yormak istiyoruz, aynı şekilde BDP'ninde aynı davranışları yapmasını bekliyoruz. Geç kalıyorlar, bu yaz tatilini milletvekili olarak yeminsiz geçirmeliler, ikide bir bizi dışladılar, diyorlar hayır sen kendi kendini dışladın. Diyarbakır'da toplantı yapmak neyine, Ankara'da yapılıyor toplantı sen bir defa adresi şaşırdın adresi bul. Grup toplantıları burada yapılır, burada toplanılır. Arazide dolaşmayı bırakıp, yarından tezi yok gelip yemin etsinler.

BDP OLMASA DA MECLİS ÇALIŞIR

BDP olmasa da bu Meclis çalışır. Dün ana muhalefetin lideri çoğunluğa sahibiz diye her türlü şeyi yapabileceğimizi söyledi. Biz temel ilke olarak azınlık, çoğunluk ayrımına karşıyız. Şu anda bakın Meclis tıkır tıkır çalışıyor. BDP olmasa da Doğu'nun, Güneydoğu'nun sorunları çözülecek. Benim Kürt kökenli vatandaşlara kardeşim demem bile onları rahatsız ediyor. Kürtlerin dini zerdüştlüktür diyen onlar. Şimdi Cuma namazı kılıyorlar. Neymiş devletin imamının arkasında namaz kılınmazmış. Cuma o işi bile hocaların arkasında ve adabıyla kılınır.

MHP ŞEHİTLERDEN BESLENİYOR

9 yılda yaptıklarımız ortada. Yapılanları okumadan gelip Meclis'te -cek -cak diyorlar. Eleştiri yapmak adına eleştiri yapıyorlar. Biz 61. hükümeti daha önce yaptıklarımızın devamı olarak görüyoruz. MHP hep şehitlerden beslenirken, diğeride teröristlerden besleniyor. Bu konunun sorununa bir çözüm önerin var mı onu söyle.

CHP hükümet programından ziyade, yemin törenide içine düştükleri durumu anlatmaya çalışıyor. N e CHP ne de MHP hükümet programına ciddi bir eleştiri getiremedi.

Bu haber toplam 1449 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.