1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Erdoğan İnan Kıraç'ı 1,5 saat bekletti mi
Erdoğan İnan Kıraç'ı 1,5 saat bekletti mi

Erdoğan İnan Kıraç'ı 1,5 saat bekletti mi

İnan Kıraç, Başbakan Erdoğan'ın kendisini 1,5 saat beklettiği iddiasına cevap verdi.

A+A-

İnan Kıraç, Başbakan Erdoğan'la görüşmek için 1.5 saat bekletildiğiyle ilgili soruya, "Hayır doğru değil" şeklinde cevap verdi.

BİLİM VE SANAT DÜNYASI BULUŞTU

İki yılda bir gerçekleştirilen ve bu yıl ev sahipliğini Pera Müzesi'nin yaptığı Nörodejenerasyon Konfereransları'nın açılışı için düzenlenen kokteylde bilim ve sanat dünyası buluştu. Konferansın açılışına, hakkında Başbakan Erdoğan'la görüşebilmek için 1.5 saat bekletildiği yönünde haberler çıkan işadamı İnan Kıraç da katıldı.

Suna-İnan Kıraç Vakfı tarafından gerçekleştirilen konferansa katılan dünyanın ileri gelen 20 nörobilim uzmanı, bu alandaki gelişmeleri bilim dünyasıyla paylaşacak. Konferanslar çerçevesinde 'Temelde İnsan: Çağdaş Sanat ve Nörobilim' adı altında sergilenen ve ALS hastalığını konu alan 6 ödüllü belgesel de izlenebilecek.

Açılışta kısa birer konuşma yapan uzmanlar daha sonra davetlilerle birlikte Prof. Dr. Suzanne Anker rehberliğinde sergiyi gezdi. Serginin gezilmesinin ardından İnan Kıraç, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kıraç konferans hakkında, "Boğaziçi Üniversitesi'nde Suna için açtığımız bir laboratuarımız var. Bu sistemin içine Amerika'nın en büyük üniversitelerinden olan Brown ve Harvard'ı da kattık. Artık buralardaki çalışmalar belli bir program içinde yapılıyor. Hepsi aynı çalışmaları yapmadığı için beyin hastalıkları ile ilgili çalışmalar daha da ileri gidiyor. Zaten amaçta bu. Suna- İnan Kıraç Vakfı bu işin arkasında duruyor. Beyin hastalıkları ile ilgili durumların çözülmesi için bu çalışmalara büyük bir destek veriyoruz" dedi.

"Görüştüm, her zaman da görüşürüm"

İnan Kıraç geçtiğimiz günlerde Başbakan Erdoğan'la yaptığı söylenen görüşme ile ilgili sorulara ise, şöyle yanıt verdi. "Görüştüm her zaman da görüşürüm. Herhangi bir sorunum yok. Ama maalesef bazı kişiler bu işin başını başka türlü yazmışlar, sonunu başka türlü. Ortasını kesip attılar. Dolayısıyla çoğu doğru olmayan ve yanlış olan bilgiler..." Kıraç 1.5 saat bekletildiği ile ilgili soruya ise, "Hayır doğru değil " diye yanıt verdi.

Bu haber toplam 2782 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.