1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Erdoğan: İsrail Heronlarımızı vermiyor
Erdoğan: İsrail Heronlarımızı vermiyor

Erdoğan: İsrail Heronlarımızı vermiyor

Başbakan Erdoğan bakıma gönderilen Heronların geri gönderilmediğini kaydetti.

A+A-

Heronlarımızı vermiyorlar İsrail’e bakım için gönderilen Heronlar’ın iade edilmediğini söyleyen Erdoğan ‘Aramızda sıkıntı var ama bu ahlaki değil. Onurumuzu hiç kimse çiğneyemez’ dedi

HERONLARIMIZI VERMİYORLAR BU AHLAKİ Mİ

Başbakan, “Ticari ilişkilerle ilgili açıklamanız İsrail’de yanlış anlamalara yol açtı ve onun üzerine tepkiler oldu, bu noktada bunu tam olarak nasıl açıklamamız gerekiyor?” sorusuna şöyle yanıt verdi: “Daha çok tepkileri olacaktır. Benim özellikle söylediğim savunma sanayine yönelik bu konuda atılan adımlar. Bakın savunma sanayi noktasında da şu ana kadar bir defa aramızdaki anlaşmalarımıza sadakatleri yoktur. Yani bu noktada her tarafı dökülüyor bunun.

BAKIMA GÖNDERDİK HALA GERİ GÖNDERMEDİLER

Mesela insansız hava araçları alınmıştır, insansız hava araçlarının bakımıyla alakalı geri gönderilmiştir, aramızdaki bu sıkıntılar sebebiyle insansız hava araçlarımızı hala bakımını yapıp geri göndermemişlerdir. Bunlar ahlaki midir? Birisiyle aranızda sıkıntılar, kırgınlıklar olabilir, görüşmeye bilirsiniz, bütün bunlar olabilir ama uluslararası anlaşmalarda bir uluslararası ticari ahlak vardır. Bu ahlakın kurallarına uyarsınız. Şunu da söyleyeyim, bunun bedeli 15 milyon dolar olurmuş, 150 milyon dolar olurmuş, Türkiye olarak biz buna da değer vermeyiz, yeri geldiği zaman. Bizim için önemli olan kendi onurumuzu, gururumuzu kimseye çiğnetmemektir. Bunun bedeli yoktur.”

Türkiye, İsrail’den 2005 yılında 183 milyon dolara 10 adet Heron satın almıştı.

Bu haber toplam 1831 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.