1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Erdoğan, masaya yumruğunu vurdu
Erdoğan, masaya yumruğunu vurdu

Erdoğan, masaya yumruğunu vurdu

Mavi Marmara baskını nedeniyle İsrail'in Türkiye'den özür dilemesi beklenirken, Ankara'nın İsrail'den 'net özür' beklediği belirtildi.

A+A-

İsrail’in ‘net özür’ dilememesi halinde Başbakan Erdoğan’ın ipuçlarını verdiği ‘B Planı’ devreye sokulacak. İsrail’in Türkiye’den net bir dille özür dilemek yerine, dolambaçlı yollardan özür dileyeceği iddia ediliyor. Hükümetin, İsrail’in net bir dille özür dilemesinde ısrarlı olduğu belirtiliyor. ‘Üzüntülerin ifade edilmesi veya ‘Mavi Marmara baskınındaki operasyon hatası nedeniyle özür dilenmesi’ gibi özür yöntemlerinin kabul edilmeyeceği belirtiliyor.Hükümetin, İsrail’in Türk halkından ve hükümetinden özür dilemesini istediği öğrenildi.

TAZMİNAT ISRARI

Hükümetin, İsrail’in özür dilemesinin yanı sıraMaviMarmara baskınında öldürülenler için tazminat ödenmesini de bekleyediği belirtiliyor. Tazminat ödenmesinin ardından İsrail ile ilişkilerin normalleşme sürecine gireceğine ise değinilmiyor.

B PLANI DEVREYE GİRECEK

İsrail’in özür dilememesi halinde, Başbakan Erdoğan tarafından devreye sokulacak olan ‘BPlanı’ merak ediliyor. Hükümetin ‘B Planı’nda birçok alternatifin bulunduğuna ve BirleşmişMilletler başta olmak üzere İsrail’i uluslararası kuruluşlara şikayet etmenin ‘BPlanı’nınparçası olduğuna dikkat çekiliyor. Türkiye’nin,Mavi Marmara baskınında ölenlerin haklarının uluslararası mahkemelerde arama yolunu seçeceği belirtiliyor.Mavi Marmara baskınında öldürülenler için Türkiye’deki mahkemelerde de İsrailli askerler için ceza ve tazminat davalarının açılmasının da gündeme gelebileceği ifade ediliyor.

ERDOĞAN KARARLI

Erdoğan’ın İsrail’e taviz vermeme konusunda kararlı olduğuna dikkat çekiliyor. Erdoğan’ın özür ve tazminat konusunda adım atmaması halinde İsrail ile ilişkilerin askıya alınma sürecinin devam ettirilmesi talimatı verdiği belirtiliyor.

 

Bu haber toplam 1900 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.