1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Erdoğan son hafta yüzde 50'yi bulurum dedi
Erdoğan son hafta yüzde 50'yi bulurum dedi

Erdoğan son hafta yüzde 50'yi bulurum dedi

Yapılan son anketi gören Başbakan Erdoğan: 'Bunu yüzde 50'ye yükseltirim'

A+A-

Seçime bir hafta kala sunulan ankette, AK Parti'nin oylarını yüzde 47.4, CHP'nin yüzde 25.2, MHP'nin de yüzde 12.6 gören Erdoğan, "Bunu yüzde 50'ye yükseltirim" diyerek atağa geçti

O ANKETE BAKTI 'BEN BUNU YÜZDE 50'YE ÇIKARTIRIM' DEDİ

SABAH'ın ulaştığı bilgilere göre Başbakan Erdoğan'a 3 Haziran'da, son düzlük anketi sunuldu. Anket sonuçlarında AK Parti yüzde 47.4; CHP yüzde 25.2; MHP yüzde 12.6, BDP ise yüzde 6.5 olarak yer aldı. Erdoğan, oranları görünce "Son hafta önemli, tempoyu artırırız. Ben bunu yüzde 50'ye çıkartırım" dedi.

'ASILIN' TALİMATI

Daha sonra başta İstanbul olmak üzere İzmir, Antalya, Mersin, Manisa ve Balıkesir illerindeki bazı adayları arayan Erdoğan, "asılın" talimatı verdi. Kendisi de seçime bir hafta kala televizyon programları ve seçim arifesinde İstanbul'a yoğunlaşan Erdoğan ikinci olarak "Aynı" isimli tanıtım filminin son hafta ulusal ve yerel televizyon kanallarında dönmesini istedi. Son hafta ayrıca AK Parti otobüslerinde sadece "Aynı" isimli seçim şarkısı çaldı.

"SİZE SÖYLEMİŞTİM"

Başbakan Erdoğan 12 Haziran gecesi balkon konuşmasının ardından AKParti Genel Merkezi'nde kurmayları ile yaptığı sonuç değerlendirmesinde de oy oranının yüzde 50 olması üzerine "Ben size söylemiştim, çalıştık Allah bize nasip etti" değerlendirmesinde bulundu ve yakın çalışma arkadaşlarını kutladı. Yapılan değerlendirmede başarının anahtarı olarak "Hizmetlerin anlatılması, meydanlarda verilen doğru mesajlar, çok sayıda mitingde vatandaşla bire bir temas kurulması" gösterildi. Seçimlere bir hafta kala televizyonlarda dönen "Aynı" isimli tanıtım şarkısı için "Gerilimi aldı, oy artışında payı var" denildi.

ANTALYA MUTLULUĞU

İzmir'de de makasın daralmasını isteyen Erdoğan istediğini aldı. AK Parti İzmir'de CHP'ye yakın oranda milletvekili çıkardı, 2009 yerel seçimlerinde CHP'nin kazandığı Antalya'da da psikolojik üstünlüğü geri aldı. Erdoğan, kurmaylarıyla yaptığı görüşmede Antalya'yı kazanmanın mutluluğunu gizlemedi. İzmir 1. bölgede AK Parti ve CHP 6'şar milletvekili çıkarırken, 2. bölgede AK parti 5, CHP ise 7 milletvekili çıkardı.

Bu haber toplam 1418 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.