1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Erdoğan yumruklarını masa üzerinde tuttu
Erdoğan yumruklarını masa üzerinde tuttu

Erdoğan yumruklarını masa üzerinde tuttu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan orduda sivil kontrolü artırmak için güvenebileceği generaller seçti

A+A-

TSK'daki istifaların ardından dün düzenlenen YAŞ toplantısı uluslararası haber ajanslarının da bir numaralı gündem maddesiydi. Gerçekleştirilen toplantı sonrası iki büyük haber ajansı konuyu bakın nasıl analiz etti.

ERDOĞAN GÜVENECEĞİ GENERALLERİ SEÇTİ

Reuters: Başbakan Recep Tayyip Erdoğan orduda sivil kontrolü artırmak için güvenebileceği generaller seçti. En üst düzey dört generalin istifası, Erdoğan'ın daha önceden her şeye kadir olan, 3 darbe gerçekleştirmiş fakat gücü 1997'den beri hükümette bulunan İslamist hükümetin Avrupa Birliği reformlarının gücünü frenlediği ordu üzerindeki kontrolünü güçlendirecek. Üzerinde anlaşılmış bir anayasaya ihtiyaç duyulan bir zamanda, bu anlaşmazlıklar Türk politikası ve toplumunun kutuplaşmasını derinleştirebilir. İskoçya Royal Bank analisti Timothy Ash de istifaların ordunun Türk toplumundaki baskın rolünü sona erdirdiğini ve ordu üzerindeki sivil kontrolü gösterdiğini dile getirdi.

ERDOĞAN YUMRUKLARINI MASA ÜZERİNDE TUTTU

AP: Başbakan Erdoğan pazartesi günü düzenlenen YAŞ toplantısında masanın başında, generallere karşı sivil otoritenin bir göstergesi olarak tek başına oturdu. Oturma şekli, Türk ordusunun seçimlerde büyük bir destek alan hükümet ile güç mücadelesini yitirdiği mesajını verdi. Vücut dili de aynı şeyi söyledi. Erdoğan yumruklarını masanın üzerinde tutarken, generallerin elleri aşağıdaydı. ABD merkezli Stratfor adlı analist grubu, sivil gücün ordunun üzerinde yer almaya başladığını ama ordunun ulusal güvenlik konusunda baskısını devam ettireceğini düşündüklerini söyledi.

Bu haber toplam 1441 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.