1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Erdoğan'dan emeklilere müjde
Erdoğan'dan emeklilere müjde

Erdoğan'dan emeklilere müjde

Başbakan Erdoğan, intibak yasası konusunda emeklileri sevindirecek açıklamalarda bulundu.

A+A-

Erdoğan, Kanaltürk ve Bugün Televizyonunda canlı yayınlanan "Merkez Siyaset" programında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ÜZERİNDE ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

"İntibak yasası projeleriniz arasında var mı?" sorusu üzerine Başbakan Erdoğan, intibak yasası konusunda çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Seçimden sonra yeni kabinede bu işi hızlandırıp intibak yasasını çıkaracaklarını belirten Erdoğan, bu işin maliyetinin küçük bir rakam olmadığını, üzerinde çalışmalar yapıldıktan sonra mali noktada getireceği külfetin hesaplanacağını söyledi.

Muhalefet partilerinin "intibak yasasını çıkartacağım" dediğini hatırlatan Erdoğan, "Sorun, bunun getireceği maliyet nedir bunu bilmez. Biz sırtımızda yumurta küfesi taşıyoruz. Onu bildiğimiz için onun üzerinde çalışmaları yapıp, ondan sonra adım atacağız" dedi.

SÖZLEŞMELİ ÇALIŞANLAR

Sözleşmeli çalışanlarla ilgili bir soru üzerine de Erdoğan şöyle konuştu:

"Bu 4/B kadrosunda olanlarla ilgili ki bunun içinde öğretmenler ağırlıktadır. İkinci sırada özellikle sağlık personeli var. Bunun dışında mühendisler... 4/B'li olanlar yaklaşık 205 bin küsur. Şu anda onlarla ilgili kanun hükmündeki kararnameyi çıkardık ve Resmi Gazete'de yayımlandı. Onların işi hallolmuştur, bitmiştir. Onlar şu anda belli prosedür içerisinde, bağlı oldukları idarede, durumlarına göre onların tayinleri de vesaireleri de her şeyleri de yapılacaktır. Onların tayinleriyle ilgili sorunları da çözülecektir"

Öğretmen atamalarındaki durumun sorulması üzerine ise Erdoğan, öğretmen atamalarında 30 bin atamanın tamamlandığını, 1 Eylül itibariyle toplam 40 bin öğretmenin göreve başlamasının kararlaştırıldığını kaydetti.

Erdoğan, "Bundan sonra sözleşmeli öğretmen alımını kaldırıyoruz. Sözleşmeli değil, öğretmenleri bundan böyle kadrolu olarak alacağız" dedi.

Bu haber toplam 1855 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.