1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Erdoğan'ın Bakü ziyareti öncesi açıklaması
Erdoğan'ın Bakü ziyareti öncesi açıklaması

Erdoğan'ın Bakü ziyareti öncesi açıklaması

'Herkes vergisini ödemek zorunda. Kimse bu ülkenin bütünlüğü üstüne operasyona giremez.'

A+A-

Azerbaycan ziyareti öncesi havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, BDP'li Bengi Yıldız'ın Taraf Gazetesine yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

HERKES VERGİSİNİ ÖDEMEK ZORUNDA

Erdoğan 'Herkes vergisini ödemek zorunda. Kimse bu ülkenin bütünlüğü üstüne operasyona giremez. Bu tarz açıklamalarda bulunanlar Güneydoğu'da iş makinelerini yakanlarla dirsek teması içerisindeler. Biz Türkiye'nin hiç bir bölgesini ayırt etmeden yatırım yapıyoruz. Orada hangi partinin olduğu falan bizi hiç ilgilendirmiyor.' dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları:

VERGİ VERMEYECEKLERMİŞ!.. YAĞMA HASAN'IN BÖREĞİ..

Türkiye 760 bin kilometrekaresi ve 74 milyon vatandaşıyla bir bütündür. Kimse bu bütünlük üzerinde operasyona giremez. Kimse küçük akıllarıyla bütünlüğü parçalama gayretiyle giremez. Herkes vergisini ödemek zorundadır. Ödemezse bedelini ödemek zorundadır. Vergi vermeyeceğim ama merkezi yönetim bana destek verecek. Yağma Hasan’ın böreği… Biz Doğu ve Güneydoğu'ya herhangi parti yüzünden yardım yapmıyoruz. Ülkemizin aynı güzelliklere sahip olması için yapıyoruz. Orada benim insanım var mı var. Biz oraya hizmeti götürürüz. Herhangi bir partinin varlığı bizi ilgilendirmiyor. Bu sözlerin sahipleri oraya yatırım yapılmasını istemiyorlar. Biz yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz.

TSK VE İÇİŞLERİ RAPORLARI ÖRTÜŞÜYOR

Genelkurmay çok detaylı bir açıklama yaptı ve yargıyla ilgili konular da sürecinde işleyecektir. Artık ikinci bir açıklamaya gerek yok.

Emniyet konusunda da asker ve polis arasındaki koordinasyon çok daha gelişmiş bir duruma getirmeyi hedefliyoruz. Biz milli birlik ve bütünlük amacıyla bu çabaları yürütüyoruz.

MEDYA NEDEN HASSAS DAVRANMIYOR

Ben dün akşam Oslo'da hayatını kaybeden Türk kızımızın annesini aradım. Dedi ki kızımın fotoğrafının yayınlanabilmesi için benden izin istediler. Ama bu bizim medyamızda var mı? Teröristlerin temsilcileriyle medyanın el ele vermesini kusura bakmayın anlayamıyorum. Bütün bunlar rahatlıkla yayınlanabiliyor. Tabii istisna olanlar var onlara da ayrıca teşekkür ediyorum. 

İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı raporla Genelkurmay'ın hazırladığı rapor örtüşüyor. Bundan dolayı bir açıklama yapmaya gerek görmedik.

TÜRKİYE EKONOMİDE YERE SAĞLAM BASIYOR 

Başbakan Erdoğan, son dönemde yoğunlaşan kriz tartışmaları ile ilgili olarak, "Daha önce teğet geçecek dedim. Bu sefer teğet geçeceğe de benzemiyor. Daha güçlüyüz" dedi.  Batı'da kriz olabilir ama biz hazırlıklıyız. Eğer israf ekonomisiyle hareket etmez verim ekonomisiyle hareket ederseniz bir şey olmaz. Kamu harcamalarındaki tasarruflarla bugün buraya kadar geldik. 

Şöyle bir iki yıl önce TL'nin değer kazanmasından bazı çevreler rahatsız oluyorlardı. Şimdi değer kaybetmesinden rahatsız oluyorlar. Merak etmeyin biz bunun ortasını çok güzel bulacağız. 

Bu haber toplam 1384 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.