1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Erdoğan'ın Gölbaşı mitingine 35 bin kişi katıldı
Erdoğan'ın Gölbaşı mitingine 35 bin kişi katıldı

Erdoğan'ın Gölbaşı mitingine 35 bin kişi katıldı

Gölbaşı, tarihi bir güne ev sahipliği yaptı. Saat 16:00'da başlayan mitingin ardından ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitingine kaç kişi katıldı' sorusunun yanıtı merak konusu oldu.

A+A-

Gölbaşı, tarihi bir güne ev sahipliği yaptı. Saat 16:00'da başlayan mitingin ardından ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitingine kaç kişi katıldı' sorusunun yanıtı merak konusu oldu.

Önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gölbaşı’ndaki  mitingine Gölbaşılı vatandaşların akın akın miting alanına geldiği görüldü. Peki Gölbaşı’ndaki mitingde kaç kişi vardı?

Gölbaşı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın miting yaptığı alanda gazete haberlerinde yaklaşık 20 bin kişi olduğu ifade edilirken, resmi veri ve ölçülere göre ise bu rakam daha da fazla.

AKADEMİSYENLER NE DİYOR?Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği'nden Doç. Dr. Taylan Cemgil, Fizik Bölümü'nden daha önce CERN deneylerine de katılan Doç. Dr. Erkcan Özcan, Siyaset Bilimi'nden Doç. Dr. Koray Çalışkan’ın açıklamalarına göre mitinglere kaç kişinin katıldığı bilim dünyasında 1960’lardan beri Kalabalık Yoğunluğu Belirlenmesi yöntemiyle hesaplanmaktadır.

Literatürde normal kalabalıklar için iki metrekarede 1 kişi, yoğun kalabalıklar için metrekarede iki kişi, çok yoğun kalabalıklar için metrekareye dört kişi ortalaması kabul görmüştür.

35 BİNİN ÜZERİNDE KATILIM

Erdoğan’ın Gölbaşı’nda miting yaptığı alanın yüzölçümü 9 bin 120 metrekare. Akademisyenlere göre yoğun kalabalıkta bir metrekareye 4 kişi sığdığı hesaplanırsa Gölbaşı mitingine katılım sayısı 35 binin üzerinde.

miting-alani.jpg

ERDOĞAN GÖLBAŞI’NDAN MEMNUN AYRILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan da mitinge katılım sayısı nedeniyle memnun olurken, yoğun katılım nedeniyle Ak Parti İlçe Başkanı Selim Akceylan’a ve MHP yöneticilerine, Belediye Başkan Adayı Ramazan Şimşek’e, mevcut belediye başkanı Fatih Duruay’a ve Gölbaşılılara teşekkür ettiği öğrenildi.

53730274_920932088298341_5714674714287276032_n.jpg

Ak Parti İlçe Başkanı Selim Akceyşan miting sonrası yaptığı açıklamada “Bu muhteşem tablonun en önemli mimarı teşkilatıma, gençlik ve kadın kollarımızın cefakâr üyelerine, mahalle başkanlarımıza, meclis üyelerimize, meclis üyesi adaylarımıza, çalışmalarımıza destek veren tüm gönüldaşlarımıza ve Gölbaşılı hemşehrilerimize yürekten teşekkür ederim." ifadelerini kullandı. 

53630595_920932631631620_9051359859370360832_n.jpg

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ise miting sonrası “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan'ın teşrifleri ile devletimizin ve belediyemizin Gölbaşı'mız için yapmış olduğu 219 eserimizin toplu açılış törenini gerçekleştirdik. Bu önemli günümüz de bizleri yalnız bırakmayan kıymetli hemşehrilerime teşekkür ediyoruz." dedi. 

Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Ramazan Şimşek ise “Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı Gölbaşı'mızda misafir ettik. Gölbaşılı hemşehrilerimizin büyük coşku ve ilgisi arasında mitingimizi düzenlendik.” Dedi. “

Bu haber toplam 3267 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum