1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Erdoğan'ın KKTC'deki özgürlük bayramı konuşması
Erdoğan'ın KKTC'deki özgürlük bayramı konuşması

Erdoğan'ın KKTC'deki özgürlük bayramı konuşması

Dün KKTC'ye giden Erdoğan bugün Barış ve Özgürlük Bayramı'nda konuştu..

A+A-

AB'ye, Yunanistan'a ve Kıbrıs Rum Yönetimi'ne rest çeken Erdoğan, 'Dönem başkanlığı Güney Rum kesimine verilirse Türkiye'nin AB ile ilişkileri tamamen donacaktır... 6 aylık Güney kıbrıs Rum Yönetimi'nin dönem başkanlığında bizim AB ile herhangi bir görüşme yapmamız sözkonusu olmayacaktır. Rum tarafı ile aynı masaya oturmamızı kimse beklemesin.' sözleriyle çok net konuştu.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları:

KKTC bölgede çağdaş bir devlet olarak bölgesindeki istikarara katkı sağlamaya devam edecektir.

ARTIK YETER: BIÇAK KEMİĞE DAYANDI

Kalıcı barış sadecce adada değil bölgede yeni bir başlangıç başlatacaktır. Kıbrıs Türk tarafıyla milli dava etrafında tam bir fikir birliği içerisinde çaba sarf ettik. Bu dayanışmadan kuvvet alarak tüm ezberleri bozduk. Kıbrıs meselesi tam yarım asırdır BM teşkilatının gündemindedir. Bu süreçte sorunun çözümüne ilişkin parametreler ortaya çıkmıştır. Geçmişte de günümüzde de güçlü çözüm iradesi gösteren taraf Kıbrıs Türk Halkı ve garantör Türkiye'dir..

Barış ve çözüm için Türk tarafının samimiyeti ortada ama artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Bizler üzerimize düşeni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Diğer tarafları da çözüme davet ediyoruz. YENİ ORTAKLIK İKİ KESİMLİ İKİ TOPLUMLU SİYASİ EŞİTLİK TEMELİNDE BİR FEDERASYON OLACAKTIR. 

FIRSAT PENCERESİ HER ZAMAN AÇIK KALMAZ

Fırsat penceresi sonsuza kadar açık kalamayacağı artık herkes tarafından bilinmelidir. Kıbrıs Türk tarafının maruz kaldığı haksızlık artık vicdanları sızlatmaktadır.

RUM TARAFI DÖNEM BAŞKANI OLURSA..

Dönem başkanlığı Güney Rum kesimine verilirse Türkiye'nin AB ile ilişkileri tamamen donacaktır... 6 aylık Güney kıbrıs Rum Yönetimi'nin dönem başkanlığında bizim AB ile herhangi bir görüşme yapmamız sözkonusu olmayacaktır. Rum tarafı ile aynı masaya oturmamızı kimse beklemesin. 

Birliğin Kıbrıs'ta hukuki temeli olmayan bu duruma son vermesi gerekiyor. Şu anda biz Kıbrıs diye bir devleti tanımıyoruz. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi vardır Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vardır. Mesnetsiz kaygılarını bir yana bıraksın.

RUM PİSKOPOS KALKIP AÇIKLAMA YAPIYOR

Güney Kıbrıs'ta kilise açıklama yapıyor; gerekirse mum yakın Türkler'den almayın dedi. Bunlar daha önce de peyniri caiz değil almayın diye konuşuyorlardı. Bunlar çağların gerisinde yaşıyorlar. Ben Güney kıbrıs'taki Rumlar'a şunu söylüyorum: Sizin sorunuz içinizdedir, Türkler'den size hiç bir zaman zarar gelmez. Bizim amacımız barıştır özgürlüktür. Bunun dışında bir çağrımız yoktur. Değerli kardeşlerim Rum halkının makul olması gerektiğini ifade etmek istiyorum.

ARTIK RUM TARAFI DA ÇAĞRINIZA CEVAP VERMELİ

Çözümsüzlük çözümdür demedik. Tam aksi gayret gösterdik. Hükümet olarak pek çok kez bunu ispatladık. Büyük ve güçlü Türkiye her zaman Kıbrıs Türkleri'nin yanında olacak ve haklarını koruyacaktır. Siz bu vatanın bu topraklarının öz sahipleri barış için hep elinizi uzattınız. Artık Rum tarafının da çağrınıza cevap vermesi lazım. 

Anamur'dan KKTC'ye su: Oradaki baraj yapılıyor. Mart ayında temelini attık. Şimdi bu taraftaki baraj ve denizin altından gelecek hat. Ve yılda 15 milyar metreküp nitelikli su gelecek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne.. 3 yıl içerisinde bu projeyi bitireceğiz ve bu su adanın tamamını yeşillendirebilecek. Enerji hattı konusunda paralel olarak ek adımlar da atabiliriz. 

MARJİNAL DÜŞÜNMEK BİZE YAKIŞMAZ

Marjinal düşünmek benim Kıbrıslı kardeşlerime hiç yakışmaz. Ben inanıyorum ki marjinal düşünenlere Kıbrıs Türk halkı da izin vermeyecek. Yarınların Kuzey Kıbrıs'ı Güney Kıbrıs'tan çok daha güçlü olacaktır. 

Kıbrıs Türkü'nün varlığı hukuku ve hürriyeti için cesaretle vatan için, onur ve izzetimiz için bu uğurda şehadet mertebesine ulaşan mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ve bugünün gençliğini de yarının büyük Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti'ni kuracak iradeye sahip olduklarına inanıyorum.

ERDOĞAN'IN AB'Yİ HEDEF ALAN SÖZLERİ

Bu haber toplam 1395 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.