1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Erdoğan'ın Somali'deki açıklamaları
Erdoğan'ın Somali'deki açıklamaları

Erdoğan'ın Somali'deki açıklamaları

Başbakan Erdoğan Somali ziyareti sonrası ortak toplantıda konuştu.

A+A-

Çok sayıda ünlü isim, iş adamı ve medya mensubuyla Somali'ye giden Başbakan Erdoğan burada yardım kamplarını gezdikten sonra Somali cumhurbaşkanı Ahmed ile ortak basın toplantısı düzenledi.

'Az önce gezdiğimiz kampta, yavrularımızın açlıktan ve susuzluktan ne halde olduğunu gördük. Ve o yavrularımızdan biri yolda vefat etti. Somali'li annelerin ve babaların yürekleri yangın yeri..' diyerek batılı ülkelere seslenen Erdoğan, 'Test edilen çağdaşlık ve uygarlık deperleridir. Batılı değerlerin içi boş retorik olmadığını ispatlamak için batı büyük bir sınav veriyor..' dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları:

Erdoğan'dan Türkiye'de de açlar var Somali'de ne işiniz var diyenlere cevap

Burada yaşananlar insanlığın vicdanının test edildiği bir şeydir. Test edilen çağdaşlık ve uygarlık deperleridir. Batılı değerlerin içi boş retorik olmadığını ispatlamak için batı büyük bir sınav veriyor..

Buradan Somali'den tek tek bütün insanlara ve vicdanlara seslenmek istiyorum. dünyanın geri kalan anne ve babalarına seslenmek istiyorum..

ANNE VE BABALARIN YÜREKLERİ YANGIN YERİ

Az önce gezdiğimiz kampta, yavrularımızın açlıktan ve susuzluktan ne halde olduğunu gördük. Ve o yavrularımızdan biri yolda vefat etti. Somali'li annelerin ve babaların yürekleri yangın yeri..

Yarın saat 14.00'da İstanbul'da tüm yetkililerimizle bir araya gelerek bunun bir yol haritasını çıkaracağız. Tabi burada bir tespitimiz var onu vurgulamam gerek; kaynakların israfına gitmeden verimliliği esas almak şartıyla buralarda yatırıma girmenin faydasına inanıyoruz. Herhangi bir kurumsal milliyetçiliğe gitmeden bu kollektif adımı atmamız gerekiyor.

BÜYÜKELÇİLİĞİMİZİ AÇACAĞIZ

Sürratle Somali'de büyükelçiliğimizi de kuruyoruz. Büyükelçiliğin kurulmasıyla birlikte burada çok daha yoğun bir koordinasyon gerçekleşeceğine inanıyoruz. Yer konusunda da bunun sözünü aldık. Önce kendilerinin tahsis edeceği bir mekanda elçimiz göreve başlayacak.

Özellikle Somali'nin iç barışını sağlamak için üzerimizde bir mesuliyetin olduğuna inanıyoruz. Şimdi bir hastane ziyaretine gideceğiz.

HAVALİMANI VE ŞEHİR ARASINDAKİ YOLU YAPACAĞIZ

Enerji noktasında jenaratörleri belli noktalara ulaştırarak bu konudaki sıkıntıları azaltmayı düşünüyoruz. Yolların halini gördünüz, havaalanından çıktığımızda adeta safari yapar bir durum sözkonusu. Havaalanı ve şehir arasındaki yolu sürratle yapacağız. Bir diğer önemli adım; yol kenarlarında öbek öbek affınıza sığınıyorum; kesilmiş hayvanların kemikleri var.. Sağlıklı bir yapı olmuş olsa bu kemiklerden kullanılabilir. Fakat gel gör ki burada böyle bir şey sözkonusu değil. Orada yavruların onlarla iç içe olması ayrı bir tehdit olduğunu biliyoruz.

Okul noktasında atılması gereken adımlar var. Burada TOKİ devreye girecek ve sürratle atılması gereken adımları atacak..

Tabi en önemli sıkıntı güvenlik. Güvenlikle birlikte buradaki hizmetlerimiz de çok daha hızlı bir şekilde hayata geçirecektir. Somali kendi kaynaklarıyla farklı bir gücü devşirecek erdeme sahiptir.

SOMALİ'DE NE İŞİN VAR DİYENLER BURALARA GELİP BİR GÖRSÜN

Bu konuda birikimlerimizi kendileriyle paylaşmaya hazırız. Umutlarınızı asla yitirmeyin. Kalbimiz desteklerimiz sizlerle beraberdir. Bu felaketler sırasında ölenlere rahmet diliyorum. Buradan ülkeme sesleniyorum. Türkiye'de açlar varken Somali'de ne işi var diyenlere bir çift sözüm var; Onlara tavsiyem gelip bir Somali'yi gezsinler..

Bu haber toplam 1631 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.