1. HABERLER

2. Eren, basın açıklaması yaptı
Eren, basın açıklaması yaptı

12 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler için CHP’nden Milletvekilliği a.adaylığı için başvuran ancak listede yer alamayan Erdal Eren, her şart ve koşulda CHP’nin emrinde olduğu mesajını verdi.

A+A-

CHP İlçe Başkanı Ercan Şimşek’in, CHP Belediye Meclis Üyesi Yusuf Aksakal, Kadın Kolları Başkanı Aynur Mutlu ve CHP İlçe yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda açıklamalarda bulunan Erdal Eren, konuşmasında “Listede olup olmamamın bir önemi yoktur. Önemli olanın CHP’nin iktidar olmasıdır” dedi.

AMACIMIZ CHP’Yİ HEDEFİNE TAŞIMAKTIR”

Basın toplantısı öncesinde bir konuşma yapan CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Ercan Şimşek, sürecin halen devam ettiğini söyleyerek, “Süreç devam ediyor. Ayın 11’inde önemli bir aşamayı geride bıraktık. Partimiz ve diğer partiler genel seçimlerde aday olacak partilerin aday göstereceği isimleri belirledi. Bu süreç tabi bir aşamaydı. Bu aşama öncesinde Gölbaşı’nda da aday adaylarımız vardı. Bunlardan biri de Gölbaşı eski belediye başkanımız Erdal Eren bey. Gerekli çalışmaları yaptık. Kendisi de gayret etti. Tabii ki her insanın gönlünde bir aslan yatar. Ama sonuç itibariyle karar verecek olan genel merkezdir. Örgüt olarak bizim bu kararın arkasında durmamız ve orada çıkan isimlerin hepsi ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi’ni hedefine taşımaktır” dedi.

ÖNEMLİ OLAN CHP’NİN İKTİDAR OLMASIDIR

Gölbaşı’nda 2 dönem belediye başkanlığı yapmış ve 12 Haziran seçimlerinde Ankara 1. bölgeden Milletvekili a.adayı olan Erdal Eren, toplantıda yaptığı konuşmasında, CHP olarak büyük bir mücadele içerisinde olduklarını kaydederek, “Önümüzde büyük bir mücadele var. Bu mücadele de CHP’nin mutlak suretle başaralı olması gerekir. Bizim bölgeden 285 aday adayı vardı. Bunların içerisinden16 kişi seçildi. Genel merkezimizde böyle bir değerlendirme yaparak 16 kişiyi tespit etti. Hepsi de birbirinden değerli arkadaşlarımızdır. Bizim listede olup olmamız hiç önemli değil, önemli olan CHP’nin iktidar olmasıdır. CHP iktidar olduğunda da Türkiye’de bir rahatlama olacaktır. Genel başkanımızın beyanatlarını hepimiz dinliyoruz. Aile sigortasından tutun da askerliğe kadar, gençlerle, eğitim ve sağlık alanında projeleri var. Şuanda Türkiye’de gazetecilere olan gece yarısı baskınlarını görüyoruz. Her tarafta bir baskı var. Bu baskıyı hep birlikte basınımızla, vatandaşların sağduyusu ile çözeceğiz. Bizim tek mücadelemiz 12 Haziran’da CHP’nin iktidar olmasıdır” dedi.

VERİLEN KARARA SAYGI DUYARIM

Listelerin açıklanmasının ardından bir çok soru ile karşılaştığının altını çizen Eren bu sorulara da şu şekilde cevap verdi: Siz niye aday olamadınız diye soruyorlar. Bunun seçicisi ben değilim. Partimiz böyle bir karar vermiştir ve bir değişikliğe gitmiştir. Yeni yüzlerle vatandaşın huzuruna çıkmaya karar vermiştir. Bu kararlara da ben Erdal Eren olarak saygı duyuyorum. Bir de ilçemiz olsun, ilimiz olsun aday olan arkadaşlarımız olsun bizden istifade etmek istiyorlarsa biz elbette ki örgütlerin emrindeyiz. Çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bir ayrımız gayrımız yok. Ben 24 saat ilçemizin emrine amadeyim. Bizi kullanmak istiyorlar bilgi ve tecrübelerimizden yararlanmak istiyorlarsa biz hazırız. Daha sağlıklı bire ortamda seçime gitmeyi arzu ediyoruz” dedi.

LİSTELERE HEP BİRLİKTE OMUZ VERECEĞİZ

CHP’ni eleştirenlere de cevap veren Eren, “Vatandaşlar, hep şunu söyledi: CHP yılardır hep aynı yüzlerle siyasi sahneye çıktı. Kadrolar değişti şimdi. Değişik yüzler geldi. Basın soruyor ‘Bu listeden memnun musunuz’ diye. Elbette ki memnun olacaksınız. 285 kişi içerisinden 100 tane liste yapın, eğer ben yoksam, eğer siz yoksanız o liste iyi bir liste değildir denir. Onun için listeyi bu saatten sonra hele hele benim eleştirme hakkım yoktur. O listeye bizde omuz vereceğiz.  O listenin içerisinde bizde olabilirdik. Olamadık diye o listeyi eleştirmenin de bir anlamı yok” dedi.

KÜSKÜNLÜK, KIRGINLIK YOK

Listede olmadığı için CHP’ne bir kırgınlığının ve küskünlüğünün olmadığını vurgulayan Eren, “Benim bu toplantıyı düzenlememde ki temel neden şu: Seçim öncesinde Erdal Eren listeye girmedi. O yüzden partiye küstü, darıldı denmesin diye. Eğer bana il ve ilçe teşkilatım görev verirse bu görevi elbette ki CHP’li olarak yaparım. Görev verilir görev yapılır. Bize şuanda düşen görev ise bu listelerin kazanması için elimizden geleni yapmaktır. Listeye girelim girmeyelim. Bunun önemi yok. Bize görev verildiği sürece ben şahsım adıma CHP için çalışırım diyorum.  Görev verilmese de ben sade bir vatandaşım elimden geldiği kadar partimiz iktidar olması için çevremize mesajlarımızı iletiriz” dedi.

BAYKAL’CI OLMAK BENİM İÇİN BİR ŞEREFTİR

Kensisi için ‘Baykal’cıdır’ denilmesini de eleştiren Erdal Eren, “Benim için Erdal eren Baykalcı’dır, Önder Sav’cıdır dediler. Ben bu insanlarla 1989’dan bu yana siyaset yaptım. Baykalcı olmak Önder Sav’cı olmak benim için bir şereftir. Ama bugün de Kılıçdaroğlu var. Bugün de sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun emrindeyiz. Biz sayın eski genel başkanımız Deniz Baykal’a ne kadar yakın olduysak bugün de Sayın Kılıçdaroğlu’na o kadar yakın oluruz. Genel Başkanımızın arkasından gidiyoruz. Gitmeye de devam edeceğiz. Bugün İl, ilçe teşkilatım listeyi beğenmişse bende beğenirim. Ben onlara omuz vermek için buradayım o gayreti de göstereceğim.” dedi.

ÖRGÜTÜN KARARLARI BİZİM KARARLARIMIZDIR

Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP İlçe Başkanı Ercan Şimşek, listeler hazırlandıktan sonra herkesin bu listeden memnun olmasının mümkün olmadığını ifade ederek, “CHP Gölbaşı İlçe Örgütü çıkan sonuçta üzerine düşeni sonuna kadar yapmıştır. Davranması gerektiği gibi örgütteki yönetici arkadaşlarımız ile birlikte karar vererek, attığı her adımı dengeli ve hiçbir siyasi yanlış yapmadan, örgütün buradaki kurumsal yapısına şahıslar ve kişiler bazında her hangi bir zedeleme getirmeden bu süreci tamamlamıştır. Şuandan itibaren biz örgüt olarak geçmişe yönelik konuşmayız. Konuşmamızda doğru değildir. Bu tutum her örgüte hem de Türk siyasetine zarar verir. Bizlere düşen görev örgüte ve örgütün verdiği kararlara sahip çıkmak ve onların arkasında durmaktır. CHP’lilik bunu gerektirir. Örgütün ortaya koymuş olduğu liste aynı zamanda Gölbaşı İlçe örgütünün listesidir. Herkesin kişisel bir düşüncesi vardır. Ama biz kişisel düşüncelerimizle örgütün sorumluluklarını asla bir birine karıştırmayız” dedi.

ÖRGÜT DENGEYİ HİÇE SAYMADAN HAREKET ETTİ

Kamuoyunda hazırlanan listelerde CHP’nin örgütü hiçe saydığı yönünde yorumlara cevap veren Şimşek, “Biz burada bir kişiden partimizin Genel Başkanından ve bir genel merkezden bahsediyoruz. Elbette ki örgütte daha farklı olmak ister. Ben bu düşünceye katılmıyorum. Genel merkezimizin bu dengeyi gözettiğini ve o dengeyi hiçe saymadan hareket ettiğini düşünüyorum buna da inanıyorum. Süreç içerisinde Başarlı bir listenin ortaya çıkarıldığını göreceğiz” dedi. Kadın adayların genel anlamda yeterli olmadığını söyleyen Şimşek, “Kadın adaylar mutlaka ülkeyi daha çok temsil etmeli. Ama sayıyı ne kadar yüksek tutarsanız tutun. Bu yeterli olmayacaktır. Bu bir gerçek. Ama bence sürekli kadın adaylar konusunda yükselen bir grafik var. Bu sayıların ilerleyen yıllarda da daha da artacağına inanıyorum” dedi.

Bu haber toplam 1572 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.