1. HABERLER

  2. Esenboğa ve Samsun Yolu'na asfalt
Esenboğa ve Samsun Yolu'na asfalt

Esenboğa ve Samsun Yolu'na asfalt

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Esenboğa Havaalanı Yolu’nun modifiye bitümlü asfalt aşınma tabakası ile Samsun Yolu’nun modifiye asfalt kaplama çalışmalarına 20 Haziran 2011Pazartesi günü başlayacak.

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Esenboğa Havaalanı Yolu’nun modifiye bitümlü asfalt aşınma tabakası ile Samsun Yolu’nun modifiye asfalt kaplama çalışmalarına 20 Haziran 2011Pazartesi günü başlayacak.

Havaalanı Yolu’nda daha önce asfalt yenileme çalışması yaptıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, okulların kapanmasının hemen ardından son tabaka olan modifiye aşınma tabakasının serimine başlayacaklarını söylediler.

Başkent’te trafik akışının ve sürücülerin etkilenmemesi için şehrin ana giriş yollarındaki asfalt yenileme çalışmalarının yapımı için okulların kapanmasını beklediklerini belirten yetkililer, Samsun Yolu’nun modifiye asfalt kaplama çalışmalarının da yine 20 Haziran 2011 Pazartesi sabahından itibaren başlanacağını ifade ettiler.

-HAVAALANI YOLU’NDA TRAFİK, TEK İSTİKAMETTEN ÇİFT YÖNLÜ SAĞLANACAK

Esenboğa Havaalanı Yolu’nda yapılacak modifiye bitümlü asfalt aşınma tabakası kaplama çalışmaları süresince yolun çalışma yapılan kesimi trafiğe tamamen kapatılarak ,orta refüj uygun yerlerden açılarak trafik diğer istikamete aktarılıp çift yönlü olarak sağlanacak.

Çalışmaların yaklaşık bir aylık süre içinde tamamlanmasının planlandığını belirten yetkililer, hava koşulları uygun olduğu sürece çalışmaların 24 saat üzerinden kesintisiz devam edeceğini söylediler.

-SAMSUN YOLU

Samsun 19 Mayıs Bulvarı’nda ise öncelikle yolun yüzeyinde ağır trafik sebebiyle oluşan ondülasyon, lastik izleri ve oturmaların giderilmesi amacıyla trimer (kazı) çalışmasına başlanacağını belirten yetkililer, kazı çalışmasından sonra bitümlü sıcak karışım binder düzeltme tabakası ile yol yüzeyinin kaplanacağını söylediler. Yaklaşık bir ay sürecek olan bu çalışmalar yürütülürken, çalışma yapılan kesimde yolun sadece iki şeridi trafiğe kapatılıp, trafik akışı aynı kesimin diğer iki şeridinden kontrollü olarak verilecek.

Samsun Yolu’nun her iki kesimindeki binder tabakası asfalt kaplama çalışmalarının tamamlanmasının ardından, modifiye bitümlü asfalt aşınma tabakası yapılacak olup, bu çalışmalar süresince Samsun Yolu’nun bir yönü tamamen trafiğe kapatılarak, yine orta refüj uygun yerlerden açılıp trafik diğer istikamete aktarılarak çift yönlü olarak verilecek.

Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Esenboğa Yolu Çevre Yolu Köprüsü’nden Havaalanı arası ile Samsun 19 Mayıs Bulvarı çevre yolu köprüsü –Aydınlıkevler  Kavşağı arasında kalan kesimlerde 24 saat üzerinden kesintisiz olarak yürütülecek olan modifiye bitümlü asfalt kaplama çalışmaları sırasında, sürücü ve yayaların emniyeti için gerekli olan trafik işareti ve yön levhaları karayolları standartlarına göre konuşlandırılacak ve şehrin muhtelif yerlerine asılacak bilgilendirme afişleri ile de vatandaşlar uyarılacak.

Bu haber toplam 2197 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.