1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Eski RTÜK Başkanı Zahid Akman gözaltına alındı
Eski RTÜK Başkanı Zahid Akman gözaltına alındı

Eski RTÜK Başkanı Zahid Akman gözaltına alındı

Deniz Feneri soruşturması kapsamında Eski RTÜK Başkanı Zahid Akman gözaltına alındı.

A+A-

RTÜK üyesi Zahid Akman'ın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü Deniz Feneri e.V. bağlantılı soruşturma kapsamında gözaltına alındığı bildirildi. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi Zahid Akman'ın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü Almanya'daki Deniz Feneri e.V. bağlantılı soruşturma kapsamında gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltına alınanlar arasında Kanal 7'nin 3 yöneticisi de bulunuyor. Edinilen bilgiye göre Akman, halen Emniyette bulunuyor.

3 KANAL 7 YÖNETİCİSİ DE GÖZALTINDA

Soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar arasında Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni İsmail Karahan, Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çelik ve Finans Müdürü Erdoğan Kara da bulunuyor.

Almanya'da başlatılan Deniz Feneri soruşturması kapsamında eski RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın da adı geçmişti.

DENİZ FENERİ DAVASI ALMANYA'DA BAŞLAMIŞTI

Frankfurt Yüksek Eyalet Mahkemesi, Almanya’da “yüzyılın soygun hareketi” olarak isimlendirilen davayı 17 Eylül 2008’de karara bağlamıştı. Mahkeme, Deniz Feneri e.V. derneği yöneticilerinden Mehmet Gürhan’ı 5 yıl 10 ay, Mehmet Taşkan’ı 2 yıl 9 ay ve Firdevsi Ermiş’i 1 yıl 10 ay hapse mahkûm etmişti. Davada Hakim Dr. Jochen Müller’in, “Asıl elebaşları Türkiye’de” demesinin ardından ikinci bir soruşturma başlatılmış, Zahid Akman ve Zekeriya Karaman’ın da aralarında bulunduğu şüpheliler hakkında iddianame hazırlamıştı. 

Bu haber toplam 2621 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.