1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Evleneceğim şakası canından ediyordu
Evleneceğim şakası canından ediyordu

Evleneceğim şakası canından ediyordu

Köy imamı, 'Evleneceğim' şakası yüzünden bu hale geldi

A+A-

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde eşi tarafından kızgın yağ dökülerek yaralanan imam İsmail Öncel, sevkedildiği Diyarbakır'da olayın "evleneceğim" şakası yüzünden çıktığını söyledi.

CANINDAN OLUYORDU

Siverek'in Karabahçe Köyü'nde görev yapan Malatyalı imam İsmail Öncel, eşine sık sık yaptığı "evleneceğim" şakası yüzünden nerdeyse canından oluyordu. Pazar günü kendisi camiye gittikten sonra teyzesinin kızı tarafından aranan imam İsmail Öncel'in telefonuna, oğlu Muhammet baktı. Babasının evde olmadığını söylemesine rağmen babasının teyzesinin kızının, "Baban evde niye vermiyorsun?" demesi üzerine Muhammet durumu annesi, teyzesi ve Malatya'daki dedesine anlattı.

EŞİ KIZGIN YAĞ VE SU HAZIRLADI

Evli ve iki çocuk babası olan imam İsmail Öncel, dün gece yatsı namazını kıldırmak için camiye gitti. Eşinin yaptığı "evleneceğim" şakalarını ciddiye alan ve teyzesinin kızının aramasına sinirlenen Nesrin Öncel, iddiaya göre imam kocasından intikam almak için bir tencerede kızgın yağ ile bir kova sıcak su hazırlayıp onun camiden dönmesini bekledi.

OĞLUNA KIZDI, TOKAT ATTI

Yatsı namazını kıldırdıktan sonra eve gelen 16 yılık imam İsmail Öncel, teyzesinin kızının hafta sonu kendisini aradığını öğrenince oğluna, "Niye böyle yaptın? Dedenlere haber verdin. Onlarda teyzemleri arayıp kızmış. İki aile arasında sorun çıkardın" diyerek tokat attı ve kızgın eşi Nesrin'i sakinleştirmeye çalıştı.

KIZGIN YAĞI BAŞINDAN AŞAĞI DÖKTÜ

Ancak "evlenecek" diye eşine kızgın olan Nesrin Öncel, eşinin bir de oğluna tokat atmasına sinirlenerek, önceden hazırladığı tenceredeki kızgın yağı, başından aşağı döktü. Kızgınlığı geçmeyen Nesrin Öncel ardından bir kova dolusu kaynar suyu da üzerine döktü. Bu sırada araya girmek isteyen oğlu Muhammet de kızgın yağ ve sıcak sudan etkilendi.

Üzerlerine dökülen kızgın yağın verdiği acıyla dışarı fırlayan baba ve oğul bağırarak komşularından yardım istedi. İmamı ve oğlunu haşlanmış halde gören köylüler, araçla onları Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine kaldırdı. İsmail Öncel ile oğlu, daha sonra yanık ünitesine kaldırıldı.

'EŞİME TOKAT BİLE ATMADIM BUNU NİYE YAPTI?'

Başından geçenleri anlatan imam İsmail Öncel, pazar günü teyzesinin kızının kendisini telefonla aradığını, oğlunun da dedesine anlattığını, dedesinin de "evleneceği" dedikoduları nedeniyle teyzesi ve kızını arayarak küfür ettiğini söyledi. İmam Öncel, "Pazar günü teyzemin kızı aramıştı. Beni sormuş oğlum da yok deyince o da 'baban evde niye vermiyorsun' diyor. Bunun üzerine oğlum da babamı arayıp durumu anlatıyor. Babam da teyzemleri arayıp küfür ediyor. Olay bundan patlak veriyor. 'Evleneceğim' diye bir şey yoktu. Benimkisi sadece şakaydı. Ancak sorun eşimde. Teyzem orada, kızı orada, dayım orada. Arayıp sorsunlar onlara böyle bir şey var mı diye? Oğluma kızmamın sebebi bunları dedesine anlatmasıydı. Çünkü iki aile arasında sorun çıkmasına neden oldu. Ben de yatsı namazını kıldırdıktan sonra eve gittim. Oğluma bunları söyleyip tokat attım. Ben onun babasıyım. Oğlumu terbiye etmek benim de hakkım. Ancak eşim daha önceden bana tuzak kurmuş. Oğluma tokat atmamı bahane ederek önceden hazırladığı bir tencere dolusu kızgın yağı başımdan aşağı döktü, ardından hazırladığı sıcak suyu da üzerime döktü. Bir şey yapamadım. Can havliyle dışarı çıkıp gömleğimi sıyırdım ve yardım istedim. Eşime şimdiye kadar bir tokat atmadım, ona kızmadım. Bunu neden yaptı?" dedi.

16 yaşında lise 3'üncü sınıf öğrencisi olan, annesi babasına kızgın yağ dökerken araya girmek isteyince o da kızgın yağ ve kaynar sudan nasibini alan Muhammet Öncel, "Babam dedi evleneceğim. Ondan sonra ben de dedemlere bunu anlatmıştım. Babam da kızdığı için tokat attı. Annem de bunu görünce kızgın yağ ve sıcak su döktü" diye konuştu.

KÖYLÜLER: BİZ DE ŞAŞIRDIK

Eşi tarafından kızgın yağ ve kaynar suyla haşlanan imamı hastaneye kaldıran köylülerden Şeyhmus Tekintongaç ise "İmamımız çok iyi biriydi. Köyde sevilip sayılıyordu. Camide birlikte namaz kıldık sonra kendisi eve gitti. Evlerimiz bitişikti. Eve gittikten bir süre sonra bağırışlarını duyup dışarı çıktık. İmam ve oğlu perişan haldeydi. 'Kurtarın beni' diye bağırıyordu. Onu araçla Diyarbakır'a getirdik. Bunlar nasıl oldu bizde şaşırdık" diye konuştu.

ADANA'YA SEVK EDİLDİ

Vücudunun yüzde 35'i yanan İsmail Öncel ile yüzü ve sol kolu yanan oğlu Muhammet, sabah ambulans helikopterle Adana Yüreğir Başkent Hastanesi'ne sevk edildi.

Bu haber toplam 2014 defa okunmuştur
Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.