1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Eylemcilere molotof eğitimini BDP verdi
Eylemcilere molotof eğitimini BDP verdi

Eylemcilere molotof eğitimini BDP verdi

Şanlıurfa'daki taşlı ve molotoflu saldırıyla ilgili soruşturmada önemli bulgulara ulaşıldı.

A+A-

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde 3 Ağustos gecesi polis ekibine yapılan taşlı ve molotoflu saldırıyla ilgili soruşturmada önemli bulgulara ulaşıldı. Soruşturma çerçevesinde arama yapılan BDP ilçe binasında, özerklik talebiyle gündeme gelen 'Demokratik Toplum Kongresi'ne (DTK) üyelik dilekçeleri çıktı. Polise molotof attığı iddiasıyla tutuklanan Mehmet Ali D.'nin ifadesinde de çarpıcı itiraflar yer aldı. Edinilen bilgilere göre saldırı emrinin BDP İlçe Başkanlığı'nda kendilerine verildiğini öne süren Mehmet Ali D., 'molotof eğitimlerini de BDP'de aldıklarını' vurguladı.

POLİSLER KAÇARAK KURTULMUŞTU

Viranşehir'de 3 Ağustos günü saat 22.00 sularında sivil ekip otosuna taşlı ve molotof kokteylli saldırı düzenlenmişti. Küçük yaşta çocukların kullanıldığı eylemde polis ekibine dört molotof kokteyli atılmış, polisler saldırıdan kaçarak kurtulmuştu.

Polise düzenlenen saldırıya ilişkin soruşturmada olaya katılanların daha önce de Viranşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ses bombası atan grupla aynı olduğu tespit edildi. Görgü tanıklarının ifadeleri üzerine eyleme katılan 13-14 yaşındaki çocukların bilgisine başvuruldu. Olaya katılmadıklarını öne süren çocuklar eylemdekilerden birinin Mehmet Ali D. olduğunu söyledi. Çocukların evinde yapılan aramada İran'daki operasyonlarda ölen Viranşehirli bir PJAK'lı teröristin fotoğrafı çıktı. Ekip otosuna molotof atılmasından bir gün sonra 23 yaşındaki Mehmet Ali D. gözaltına alındı. Şüphelinin ilçedeki adliye ve polis lojmanlarının sıhhi tesisat ve çilingir işlerini yaptığı belirlendi.

"EĞİTİMLERİ İLÇE YÖNETİCİLERİ VERİYORDU"

Polis ekibine yapılan saldırıya katıldığını itiraf eden Mehmet Ali D. saldırı emrinin BDP Viranşehir İlçe Başkanlığı'nda kendilerine verildiğini öne sürdü. BDP binasında polisi hedef gösteren bir dizi eğitimlerin de verildiğini anlatan şüpheli, eğitimlerde taş, molotof kokteyli ve ses bombası atma gibi konuların anlatıldığını belirtti. Mehmet Ali D., ifadesinde, "Eğitimleri tanımadığım ilçe yöneticileri ile Diyarbakır'dan gelen bir ağabey veriyordu. Konuşmalarda 'Polis merkezlerini ve araçlarını tahrip edin. Polise taş ve molotofla operasyon yapacaksınız, hedefimiz polis' deniyordu." şeklinde konuştu. Soruşturmada Mehmet Ali D. tutuklandı. Zanlının itirafları üzerine BDP ilçe binasında arama yapıldı. Aramada; çok sayıda örgütsel dokümanın yanı sıra, DTK'ya üye olmak için yazılan 30 civarında dilekçe ele geçirildi. BDP Viranşehir İlçe Başkanı Ferzende Ata da önceki gün gözaltına alınarak 'terör örgütü yöneticiliği ve üyeliği ile örgüt propagandası' suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu. (Zaman)

Bu haber toplam 1550 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.