1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Fatih Duruay: Ucuz siyaset yapmayın
Fatih Duruay: Ucuz siyaset yapmayın

Fatih Duruay: Ucuz siyaset yapmayın

Atatürk Sahil Parkı’ın 29 yıllığına kiralanacağı ve birilerine rant elde ettirileceği iddiaları hakkında konuşan Duruay “Hiç kimse ucuz siayset yapmasın.” Dedi.

A+A-

Atatürk Sahil Parkı’ın 29 yıllığına kiralanacağı ve birilerine rant elde ettirileceği iddiaları hakkında konuşan Duruay “Hiç kimse ucuz siayset yapmasın.” Dedi.

Mayıs ayı belediye meclis toplantısında MHP ve CHP grubunun eleştirilerine yanıt veren Duruay şu ifadeleri kullandı;

SIRF SİYASET OLSUN DİYE YAPILIYOR

Yapılacak proje ihaleye çıkacak. Bu ihalede rant gören arkadaşımız varsa buyurur gelir o ihaleye girer alır ve yapar. Sahip parkının herhangi bir yerinin veya otoparkının paralı olması söz konusu değildir. Olma ihtimali de yoktur. Bazı arkadalar sırf siyaset olsun diye bunu gündeme getirdiler. Bunu da kamuoyuyla paylaştılar.

ELİKESİK'LE ATIŞTI

Ucuz siyasetin bir örneğidir. Ben arkadaşımdan İstanbul’da satılan o arsayla ilgili de göstermesini beklerim.

CHP’li Elikesik’in “Ona da karşıyım” demesi üzerine sinirlenen Duruay “Ben senin lafını kesmedim. O zaman sizde lafımı kesmeyin.” Dedi.

AYIPTIR, GÜNAHTIR

Sahil parkını herhangi biri rant elde edildi diye söylemek ayıptır, günahtır. Yapılmayan tam manasıyla belli olmayan bir şeyden rant var demek gerçekten ayıp. Siyaset değil bu resmen karalamadır. Bu projeye sadece camii olarak bakmak da doğru değildir. Biz bu projeye 1 sene önce başladık. Gündem öyle gelişti, bazı şeyler oldu.

ONLARI NEDEN GÖRMÜYOR SUNUZ?

Camii, Atatürk evi var. Bunu niye söylemiyorsunuz? Kütüphaneyi niye söylemiyorsunuz? Aslında biliyorsunuz ama işinize ne geliyorsa onu söylüyorsunuz? Bunları niye söylemiyorsunuz. Madem 1 sene önce çizildiğini biliyorsunuz bunu da bilirsiniz.

MADEM ÖYLE İHALEYE SİZ GİRİN RANTI SİZ ALIN

Rant olduğunu düşünüyorsunuz madem açık ihale olacak isteyen arkadaşlar ihaleye girer ve o ihaleyi alır. Bu proje sosyal bir proje sadece camii olarak görmeyin. Oradaki kütüphaneyi, sanat sokağını, Atatürk evini görün. Orada 3-5 işyeri yapılabilir. Bu da ihale edilebilir. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

BUNLARIN HEPSİ UCUZ SİYASET

Sahil parkı girişi ücretli olacakmış… Bunların hepsi ucuz siyaset.  Yapılmaması gerekir. 

NİYE RAHATSIZLIK DUYUYORSUNUZ

Gölün temizliği ile ilgili de açıklama yapan Başkan Duruay, “Gölün temizliği avrupanın en büyük projesi.  Niye bundan rahatsızlık duyuyorsunuz. Dünyanın en büyük projelerinden bir tanesi Gölbaşı’na gelmiş. Üçlü olduk, güçlü olduk işte bunu yaptık. Konya yolunda üst geçit yapıldı bunları görmediniz mi? Hastanenin temeli atlıyor, ruhsatını verdik. Bunu görmüyor musunuz? Mobeseyide mi görmüyorsunuz? Siz de bir tanesi yapsaydınız. Kuru binayı yapana kadar” dedi.

25 MİLYON BORÇ ÖDEDİK
Belediyenin tasarruflu davranmadığı eleştirilerine de cevap veren Duruay, “Biz bundan önceki yönetimlerin her ay 1 milyon borcunu ödüyoruz. Bizim aldığımızda 50 milyona yakın borcumuz vardı. Bugün 25-26 milyon lira. Biz bu borçları öderken, yatırımları yaparken, asgari ücretler arttı biliyorsunuz. İşçilere destek olmak için bu artış oldu. sözde değil, özde destek olmak için. Göstermelik terör örgütleri ile beraber bir olup da sözde 1 mayısları kutlamak değil destek olmak. Öz de kutlamak için bu artışlar oldu. Biz de her sene Gölbaşı Belediyesi olarak 6 milyon lira işçilerimize fazla ödeme yapıyoruz. İki sene 12 milyon lira eder. Bu az bir şey değil. 

SÖZÜNDE DURMADI
74 parselin çözülememesine açıklık getiren Başkan Duruay, “74 parsel çözülmüştü. Arkadaşlarla da protokol yapılmıştı ama hissedarın bir tanesi ne hikmetse sözünde durmadı. Hiç kimse babasının hayrına yer bağışlamıyor. Bağışladığı yerin karşılığını aldı. Ama bu adam sözünde durmadı” dedi.

Bu haber toplam 1993 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.