1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Festival'de "Bir Ankara Sevdalısı"
Festival'de "Bir Ankara Sevdalısı"

Festival'de "Bir Ankara Sevdalısı"

Dericizade Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Küçük, şimdiye kadar yayınlanmamış 120 eşsiz Ankara fotoğrafını "Büyük Ankara Festivali"nde sergiliyor.

A+A-

Dericizade Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Küçük, şimdiye kadar yayınlanmamış 120 eşsiz Ankara fotoğrafını "Büyük Ankara Festivali"nde sergiliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 6.'sı düzenlenen "Büyük Ankara Festivali" kültürel etkinliklerle ziyaretçilerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Daha önce Metro Sanat Galerisi'nde 350 Ankara fotoğrafını sergileyen ve bu fotoğrafların büyük bir bölümü Büyükşehir Ankara Dergisi'nde yayınlanan Faruk Küçük, şimdi de koleksiyonunda bulunan hiç görülmedik 120 fotoğrafı da "Büyük Ankara Festivali"nin Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı Çadırı'nda Başkentlilerle buluşturdu.

YILLARIN ARŞİVİ

En eskisi 1711 tarihli bir Ankara gravürü olan "Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Ankara Fotoğrafları Sergisi"nde 1950'li yıllara kadar Ankara'nın gelişimini ve tarihini yansıtan onlarca fotoğrafı sergileyen doğma büyüme Ankaralı Faruk Küçük(67), yıllardır Ankara fotoğrafları biriktiriyor.

Başkent Ankara'ya ait belge ve fotoğrafları biriktirmeyi bir hizmet olarak değerlendiren Faruk Küçük, hiç kimsede olmayan Ankara kitaplarını, gazetelerini ve fotoğraflarını müzayedelerden birer birer topluyor ve muhteşem arşivini de bir kent müzesi oluşturmak için düzenlemeye çalışıyor.

BÜYÜKŞEHİR'DEN BÜYÜK DESTEK

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yayın organlarında yüzlerce fotoğrafı yayınlanan Faruk Küçük Büyükşehir Belediyesi'nin "Kent Müzesi" kurmak için kendisine büyük destek verdiğini de kaydediyor. Arşivini araştırmacılara açtığını belirten Faruk Küçük, "Ankara'da bir kent bilinci, bir canlanma oluştu. Bu mutluluk verici" dedi.

Bu işle ilgilendiğinin bilinmesinden sonra sayısız fotoğrafın kendisine ulaştırıldığını kaydeden Küçük, "İlgilenmeseydik bu fotoğraflar, bu objeler kaybolurdu" diye konuşuyor. - Ankara

Bu haber toplam 1718 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.