1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Festival'de birinci gün
Festival'de birinci gün

Festival'de birinci gün

Son hazırlıkları tamamlanarak öğlen saatlerinde konuklarını ağırlamaya başlayan Büyük Ankara Festivali alanına çocuklar için dev oyuncaklar, yarışma bölgeleri, sirk ve panayırlar kuruldu

A+A-

 Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası “Büyük Ankara Festivali” en coşkulu yaz eğlencesine kapılarını açtı. Festivalin yapıldığı Atatürk Kültür Merkezi (Eski Hipodrum) alanı ilk dakikalardan itibaren Başkentlilerle dolmaya başladı. 10 Temmuz’a kadar konserler, ücretsiz lunapark ve oyun alanları, ucuz alışveriş stantları, Büyükşehir Belediyesi birimleri ve sivil toplum örgütleri çadırları, 16 ülkenin halk oyunları gösterileri ile yaz tatilini Ankara’da geçiren vatandaşlar için bambaşka bir dünyaya pencere açacak olan festival, Başkent’in atmosferini canlandırdı.       

-OYUNCAKLAR, KONSERLER , 3D SİNEMA

Son hazırlıkları tamamlanarak öğlen saatlerinde konuklarını ağırlamaya başlayan Büyük Ankara Festivali alanına çocuklar için dev oyuncaklar, yarışma bölgeleri, sirk ve panayırlar kuruldu. Çocukların ilk günden çok büyük ilgi gösterdiği oyun alanında yemyeşil bir ortamda mutluluk çığlıkları yükseldi.

Büyükşehir Belediyesi’nin bütün birimlerinin çadırlarının yanı sıra, Ankara Ticaret Odası, Ankara Sanayi Odası gibi sivil toplum örgütlerinin de kendilerini tanıtma imkanı yakaladığı festivalde ilk dikkati çeken noktalardan biri de 3D teknoloji ile Ankara’nın 2023 vizyonunu Başkentlilere gösteren sinema sistemi oldu.

Başkentliler ilgili müdürlerin hazır bulunduğu birim çadırlarında Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri ve projeleriyle ilgili her türlü bilgiyi alabildikleri gibi sıkıntılarını da dile getirebiliyorlar.

Alandaki büyük konser alanı güçlü sesiyle fantezi müziğin sevilen sesi Ebru Gündeş ile genç kızların sevgilisi Murat Boz için son hazırlıklarını tamamladı. Ankaralıların yaz akşamlarını ücretsiz konserlerle renklendirecek festival boyunca pazar günü sahne sırası yine iki ünlü sanatçı Ziynet Sali ile Emre Aydın olacak. Daha sonra  Zara, Alişan, Sıla, Mustafa Ceceli, Murat Dalkılıç, Gülşen, Gülben Ergen,Eda Karaytuğ, Ferhat Göçer, Niran Ünsal, Sibel Can, Özcan Deniz’in verdiği konserlerle renklendirecekler.  Sunuculuğunu Vatan Şaşmaz’ın yapacağı konserin sonunda vatandaşlar muhteşem havai fişek gösterilerini de izleme imkanı bulacaklar.  

-HESAPLI ALIVERİŞ İMKANI…

Festivalin başlamasıyla alanda kurulan yöresel lezzetler, hediyelik eşya, el sanatları, takı, konfeksiyon stantlarındaki esnaf da ucuz alışverişin siftahını yaptılar. Başkentliler başta olmak üzere, Ankara’ya gelen konuklara da ev sahipliği yapan Büyük Ankara Festivali’nde vatandaşlar, eğlencenin yanında hesaplı alışveriş için özel olarak oluşturulan satış sokakları ve yüzlerce stanttan birbirinden zengin çeşitteki ürünleri kaliteli ve ucuza alma imkânı buluyorlar.

-16 FARKLI ÜLKEDEN FOLKLOR GRUBUNUN GÖSTERİLERİ…

Festivalde, 16 ayrı ülkeden gelen halk dansları toplulukları da ülkelerini danslarıyla tanıtmaya hazırlanıyorlar. Bu ülkelerden Bulgaristan, Romanya, Bosna Hersek,  Gürcistan, İran Türkleri, Macaristan, İtalya, Çeçenistan Özerk Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu, Azerbaycan,  Moldova, KKTC,  Ukrayna, Polonya, Makedonya,  Başkurdistan ve Türkiye’den “Büyük Ankara Festivali” ne katılan halk dansları topluluklarının gösterileri, festivale uluslararası bir boyut kazandırırken, gösteriler ülkeler arasında kültürel kaynaşmanın bir parçası da olacak. Halkoyunları gösterileri her gün 19.30’da büyük sahnede, 20.30’da küçük sahnede başlayacak.

Gündüzü ayrı gecesi ayrı etkinliklere ev sahipliği yapacak Festivalin en iddialı gösterilerinden biri de herkesin soluksuz izlediği dünyaca ünlü korkusuz motokrosçuların her gün saat 17.00 ve 18.00’da başlayacak akrobasi gösterileri olacak.   

-ÜCRETSİZ OTOBÜS SEFERLERİ

AKM alanındaki muhteşem festivale ulaşmak isteyen Başkentliler için ücretsiz otobüs seferleri de düzenlen Büyükşehir Belediyesi, Ankara’nın dört bir tarafındaki toplam 58 ayrı noktadan Başkentlileri, 14.00 ve 18.00’da ücretsiz olarak festival alanına taşıyor. Otobüslerin kalkış noktalarına geri dönüşleri ise saat 17.00 ve 23.00’da yine ücretsiz olarak sağlanıyor.

Bu haber toplam 1353 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.