1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Fethullah Gülen'den mesaj var
Fethullah Gülen'den mesaj var

Fethullah Gülen'den mesaj var

Gülen ,kendisi hakkında konuşanları kudurmuş kurtlara benzetti.

A+A-

Fethullah Gülen kendisi hakkında konuşanları kudurmuş kurtlara benzetti. Gülen'e en yakın isim olarak bilinen Hüseyin Gülerce, AKP'nin seçim başarısı için "yalnızca sizin değil" dedi, hükümetin yeni kabineyle ve YAŞ'la test edileceğini söyledi.

Fethullah Gülen, bir konuşmasında gıybet (dedikodu) konusunu işleyen Gülen, “Bilinmesi gerekir ki, bir topluluk veya cemaati temsil eden şahısların gıybetinin yapılması da bütün bir cemaatin gıybetinin yapılması gibidir” dedi.

HELALLİK ALINMADAN BU GÜNAHLAR AFFEDİLMEZ

Gülen, herkül.org adlı sitede “gıybet” konusuyla ilgili soruları yanıtladı. “Gıybet, iftira, bühtan, töhmet ve benzeri günahlar, ferdi olmaktan çıkıp bir cemaat hakkında işlenirse, söz konusu cemaatin tek tek bütün fertlerinden helallik alınmadıkça bu günahlar affedilmezler” diyen Gülen, örneğin Kadiriler veya Şazililer hakkında, onların bütününü itham edecek şekilde aleyhte konuşan bir insanın “Koskocaman bir cemaat hakkında korkunç bir gıybet etmiş olacağını” söyledi.

BANA HAKKINI HELAL ET DİYECEK

Gülen, o şahsın affedilebilmesi için bu cemaatlerin liderleri olan Abdülkadir Geylani’den veya Hasan Şazili’den günümüze kadar gelmiş geçmiş binlerce, belki milyonlarca insanın bütününden helallik istenmesi gerektiğini savundu. Gülen, şunları kaydetti: “Bir cemaatin bütünü hakkında söz söyleyen insan, şayet gidip teker teker o fertlerin hepsini bularak, onlar hakkında her ne dediyse onu şerh edip, ‘Ben, senin de içinde bulunduğun cemaat hakkında şöyle dedim. Senin de bu işin içinde hakkın var. Hakkını bana helal et!’ diyemezse -hafizanallah- kurtulamaz. Nasıl ki dua külliyet kesbettiğinde kabul ediliyor. Aynen öyle gıybet de külliyet kesbederek külli bir gıybet olduğunda, hak sahiplerinin tamamından helallik istenmeyince insanın o işin içinden sıyrılması mümkün değildir.”

KUDURMUŞ KURTLAR

"Gıybet, bazen bir adamı ısırma şeklinde olurken bazen de kudurmuş kurtlar gibi, koskocaman bir cemaate saldırmak suretiyle olur. Bilmiyorum bir sürünün içine dalan kurtları hiç gördünüz mü? Onlar sürüye daldıklarında bir tanesiyle karınlarını doyurmak yerine, birinin kuyruğunu koparır, öbürünün ayağını ısırır, bir diğerinin de gırtlağını delerler ve böylece bu meret hayvanlar o sürüden elli tanesini yaralarlar. Aynen bunun gibi, bazı kendini bilmez densiz gıybetçiler ağızlarını her açtıklarında öyle ulu orta konuşurlar ki, dilleriyle sayısız insanı yaralar ve neticede ise esasen kendi hayat-ı mâneviyelerini mahveder ve kendi ahiret yıldızlarını karartmış olurlar."

Bu haber toplam 1418 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.