1. HABERLER

  2. Fırıncılar dört köşe
Fırıncılar dört köşe

Fırıncılar dört köşe

Ramazan ayında en çok tüketilen unlu mamullerin başında gelen pidelerden alabilmek için vatandaşlar, fırınlar önünde uzun kuyruklar oluşturup, saatlerce bekliyor.

A+A-

On bir ayın Sultanı Mübarek Ramazan ayı en çok Gölbaşılı esnafları sevindirdi. Özellikle kasap, fırın ve tatlı işleriyle uğraşan esnafın yüzü gülerken, Ramazan ayının sıcak havaya denk gelmesine rağmen tatlı sektörüne hizmet veren yufka ve kadayıfçıların da yüzü güldü. İftar sofralarının vazgeçilmezlerinden olan ve hamur işlerinde kullanılan yufka satışları artarken, kadayıf ve tatlı satışları da zirveye ulaştı.

Ramazan pidelerine ilginin oldukça yüksek olduğunu belirten fırıncılar, “Pideleri vatandaşlarımızın isteğine göre susamlı, yumurtalı, bol yumurtalı şeklinde yapıyoruz. Ramazan ayında vatandaşlarımız pide yiyor. Onun için vatandaşlarımızın isteği doğrultusunda pide çeşitlerimizi de arttırıyoruz” dedi.

SICAK PİDE KUYRUĞU

Öte yandan iftar vaktinin yaklaşmasıyla birlikte fırınların önünde uzun kuyruklar oluşuyor

Ramazan ayında en çok tüketilen unlu mamullerin başında gelen pidelerden alabilmek için vatandaşlar, fırınlar önünde uzun kuyruklar oluşturup, saatlerce bekliyor.

İftar vakti yaklaşınca fırınlar önünde onlarca metre uzunluğunda pide kuyruğu oluşturan vatandaşlar, şikayetin aksine bu durumdan duydukları mutluluklarını dile getiriyor.

Her haliyle kendini hissettiren 11 ayın sultanı Ramazan, pide kuyrukları ile de tatlı bir telaşa sahne oluyor. Türkiye'de sıkça yaşanan, yardım, banka, vergi dairesi ve maaş kuyruklarına Ramazan ayında ise fırınlardaki pide kuyrukları ekleniyor. Diğer kuyruklardan hep yaka silken vatandaş, iftara yakın zamanda sıcak pide alabilmek için girdikleri fırınlardaki kuyruklardan ise hiç rahatsızlık duymuyor. Fırınlarda daha önce üretilen pide ve ekmekler dükkanlara dağıtılırken, yeni çıkan sıcak pideler ise sırada bekleyen vatandaşlarca kapışılıyor.

Türkiye'nin hemen her kentinde yaşanan tanıdık görüntülerden olan pide kuyrukları Gölbaşı'nda da Ramazan ayından itibaren her iftar vakti sıkça rastlanıyor. Vatandaşlar, iftar vaktinin yaklaşmasıyla evlerine sıcak pide götürebilmek için iftara yaklaşık 1 saat kala fırınların önünde uzun kuyruk oluşturuyor. Aldıkları sıcak pidelerle mutlu bir yüzle evinin yolunu tutanların aksine yetişmediği için iftarını kuyrukta yine sıcak pide ile açanlar da oluyor.

 

Bu haber toplam 1959 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.