1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Futbolda kritik 48 saat
Futbolda kritik 48 saat

Futbolda kritik 48 saat

Dün İstanbul'a gelen Pierre Cornu, İstanbul Adliyesi'nde savcı Mehmet Berk ile görüştü.

A+A-

UEFA Başkanı Michel Platini'nin talimatıyla Türkiye'deki şike ve teşvik incelemesi hakkında ilk ağızdan bilgi almak üzere İstanbul'a gelen Disiplin Başmüfettişi Pierre Cornu, özel yetkili savcı Mehmet Berk ile yaklaşık 1.5 saat süren bir görüşme yaptı.

CEZA BOYUTUYLA İLGİLİ DE BİLGİ İSTEDİ

Savcı Berk'den, Türkiye'deki ceza sistemi ve şike soruşturması süreci ile ilgili gelişmeleri öğrenen Cornu'ya, Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve Başkan Vekili Lütfi Arıboğan eşlik etti. Cornu'yu saat 16.30'da kabul eden savcı Berk'in toplanan delillerin içeriğinden çok, soruşturmanın gidişatı ve iddianamenin mahkemeye sunulması konularında bilgi verdiği öğrenildi.

4 KRİTİK SORU

Aydınlar ve Arıboğan’ın da hazır bulunduğu görüşmede, kendisi de eski bir savcı olan Cornu, Türkiye’deki hukuk sisteminin işleyişi hakkında genel bir bilgi aldı. Pierre Cornu, soruşturmanın nasıl yürütüldüğü ve iddianamenin nasıl hazırlandığı gibi sorular sordu.

Cornu daha sonra can alıcı soruları Berk’e yöneltti:

- Şike var mı?
- Sizin elinizdeki belgeler neyi gösteriyor?
- Şike konusunda belgeleriniz var mı?
- İddianame ne zaman hazırlanır?

AVRUPA'YA GİDECEK TAKIMLARIN DURUMU TEHLİKEDE

Yunanistan'da da benzer inceleme yaptıran UEFA'nın, 26 Ağustos'daki Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi kura çekimi öncesi soruşturmanın gidişi hakkında bilgi edinmek istemesi, gözlerin adı şikeyle anılan kulüplere çevrilmesine neden oldu. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'u yakından ilgilendiren ziyaretle ilgili raporu iki gün içerisinde UEFA'ya sunması beklenen Cornu'nun, savcı Berk ve Federasyon Başkanı Aydınlar ile yaptığı görüşmeden edindiği izlenimlerin, temsilcilerimizin Avrupa'daki kaderini belirleyeceği ileri sürüldü.

5 YIL KUPADAN UZAKLAŞTIRILMASI

Futbol Federasyonu yetkilileri Cornu'nun sürpriz ziyaretini bilgi aktarımı olarak nitelendirse de, Türk takımlarının Avrupa kupalarından men edilmeleri tehlikesinin sürdüğü ve konunun en geç çarşamba günü netlik kazanacağı belirtildi.
UEFA bu yönde bir tavır belirlerse, bazı kulüplerimizin Avrupa'dan men edilmesin yanı sıra Yunanistan'da olduğu gibi 5 yıl kupalardan uzaklaştırılması da gündeme gelebilecek. Bu arada şike konusunda en ufak bir taviz vermeyeceğini defalarca en yetkili ağızdan duyuran UEFA'nın kura çekimi öncesi Türkiye'yi mercek altına almasının "sıradan bir uygulama" olmadığı kaydedildi.

Bu haber toplam 1679 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.