1. HABERLER

  2. Geçtiğimiz ay en çon bunları konuştuk
Geçtiğimiz ay en çon bunları konuştuk

Geçtiğimiz ay en çon bunları konuştuk

Kimi zaman bu “kadar da olmaz” kimi zaman ise yüreğimize ateş düşüren haberlerle geride bıraktığımız bir ayın ardından akıllarda kalan bazı haberler zihinlerimizde yer yaptı.

A+A-

Kimi zaman bu “kadar da olmaz” kimi zaman ise yüreğimize ateş düşüren haberlerle geride bıraktığımız bir ayın ardından akıllarda kalan bazı haberler zihinlerimizde yer yaptı.

Gölbaşı’nda meydana gelen ve Son Gaste olarak gündeme taşıdığımız ve gün yüzüne çıkardığımız bazı haberler şu şekilde;

TARIM ARAZİLERİNİN SATIŞINI DURDURAN KARAR

Gölbaşı gündemine bomba gibi düşen 21 Mahalle’yi kapsayan Bakanlar Kurulu Kararı’nın ardından yaşanan tedirginlik Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın açıklaması ile giderildi.

Hatırlanacağı üzere Gölbaşı’nın 21 Mahallesi’nde bulunan imarsız arazilerin tarla vasıflı taşınmaz malların verimli hale getirilmesi amacı ile satışı 5 yıllığına durdurulmuş, daha sonra yasada satışın yapılabilme yolları bulunmuştu.

İmarsız arsaların satışının 5 yıllığına durdurulması ile ilgili son noktayı ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yaptığı açıklama ile koydu. Bakanlığın yaptığı açıklama ile Gölbaşı’nda arsa satışına engel olacak bir durumun olmadığı duyuruldu.

Konunun ilk duyulduğu anlarda siyasilerden ilk açıklamayı yapın Ercan Şimşek, “Gölbaşı’nın zararına olacak bir uygulama, haberli habersiz bir şekilde aniden yapılması tapuların alınması ve satılmasında da mağduriyetler doğurmuştur. Yapılış şekli ve içeriğinin acil olarak değiştirilmesi lazım” derken

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı; “Altyapı hazırlanmadan alınan karar doğru değil” derken, muhtarlar ve emlakçılar “mahvolduk” ifadelerini kullanarak, “tarımsal araziye daha elverişli araziler bu kapsama alınmazken, sadece bu bölgelerin bu statüde değerlendirilmesi ise düşündürücü” olduğunu ifade etti.

TULUMTAŞ MESELESİ

2012 yılında AK Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan’ın yaptığı açıklama ile gündeme gelen ve geçtiğimiz ay yaptığı basın açıklaması ile yenilediği iddiaları ile kamuoyunda bir kez daha büyük yankı uyandıran Tulumtaş Mahallesi’nde yaşanan rant söylemi de Gölbaşılıların konuştuğu konular arasında yer aldı.

AK Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan, Tulumtaş’da Odabaşı ve akrabalarına ait olan parselerde yüksek kat izninin alındığını ancak bu durumun sadece belli kişilere uygulanması ile rant elde edildiğini iddia etmiş ve yaklaşık 2000 dairelik bir rantın oluştuğunu ifade etmişti.

Karaaslan’ın yaptığı açıklamasının bir kısmında “CHP Türkiye’de her şeye karşı olduğu gibi Gölbaşı’nda da karşı” şeklinde kullandığı ifadeden dolayı kendilerine cevap hakkı doğan CHP İlçe Başkanı Ercan Şimşek ise yaptığı basın açıklamasında Tulumtaş olayı ile ilgili olarak “AK Parti ve MHP’nin ‘imar kardeşliği’ var. Kimsenin sağlıklı kentleşmeden bahsettiği yok. Yandaş zengin etme zihniyetinin hakim olduğuna ortada” dedi.

CHP İlçe Teşkilatı Kasım Ayı Belediye Meclis Toplantısına da taşınan Tulumtaş meselesini yargıya taşınacağını da dile getirdiler.

Tulumtaş Mahallesi’nde gerçekyeşen Güney Kent Projesi ile ilgili olarak ortaya atılan iddialara ilk kez cevap veren Son Gaste Genel Yayın Yönetmeni Özcan Aydoğdu’nun sorularını cevaplayan Belediye Başkanı Yakup Odabaşı; “utanması gerekenler çamur siyaseti yapıyor. Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde kişiye özel imar uygulamalarına oy verenler, herkesin faydalanabileceği genel bir uygulamaya zamanında karşı çıktılar” diyerek kişiye özel uygulamaya karşı çıktıklarını ve birçok özel uygulamayı reddettiklerini söyledi.

KAÇAK SU SKANDALI

Gerder Mahallesi’nde yaşanan ve hobi bahçesi adı altında Gölbaşı Belediyesi’nin kaçak su kullanımına göz yumduğu haberi ise bu kadar da olmaz dedirten cinstendi.

Tarım arazilerinin parsellere bölünerek satıldığı ve hobi bahçesi adı altında hem kaçak yapı yapılmasına göz yumulduğu gibi birde bu kaçak yapılara belediyenin iş makineleri ile kaçak su hattı döşendi.

Belediye’nin kaçak su kullanımı teşvik ettiği bu uygulamadan yararlanmak isteyenlerin ise Gerder Mahallesi Muhtarlığı’na 350 TL ücret ödemeleri gerekmekte.

KORAY AYDIN’A DESTEK VERMİŞTİ

İl Genel Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Fehmi Kandemir, 4 Kasım Pazar günü yapılan 10. Kurultayda Koray Aydın’a vermiş olduğu destekten dolayı görevinden alındı.

İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekilliği görevinden alındığı kendisine cep telefonu mesajı ile bildirildi.

Konu ile ilgili olarak ise Fehmi Kandemir sert bir açıklama yaparak kimseye kapı kulluğu yapmadığını söyledi.

YÜREĞİMİZE ATEŞ DÜŞÜREN HABER

Toki konutlarında ikamet eden evli ve üç çocuk babasın Özel Harekat Şube Müdürü Yalçın Dizdaroğlu’nun şehit haberi tüm ilçeyi yasa boğdu. Toki konutları şehir haberinin ardından baştan başa Türk Bayrakları ile donatılırken şehit ailesine destek olmak için Özel Harekat Komutanlığında bulunan silah arkadaşları ve nerede ise tüm Gölbaşı şehidin evinde toplandı.

Hakkari’de eli kanlı terör örgütünün kurduğu pusuda çatışarak şehit düşen üç güvenlik görevlisinden biri olan Yalçın Dizdaroğlu için düzenlenen cenaze törenine devletin zirvesi tam kadro katıldı ve şehidimiz göz yaşları arasında son yolculuğuna Gölbaşı Şehir Mezarlığında uğurlandı.

HANEDANLIK GENİŞLİYOR

Belediye Başkanılığı görevine gelmesinin ardından yakın akrabalarını belediyede işe alması ve belediyenin iş imkanlarından yararlandırması ile sürekli gündeme gelen Yakup Odabaşı, kardeşi Baki Odabaşı’nın kaynına bırakılan Mogan Aile Çay Bahçesinin işletmesi belli bir süre bu şekilde devam eder. Ancak her ne oldu ise orası bilinmez Baki Odabaşı’nın kayınçosu çay bahçesinin işletmesini kendi kayınçosuna devir eder. Kayınçonun kayınçoya yaptığı bu devir ile hanedanlığının genişlediği gözler önüne serilirken vatandaşlar pes artık demekten kendilerini alamadılar.

Bu haber toplam 1451 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.