1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Genelkurmay dinleme cihazlarını MİT'e devrediyor
Genelkurmay dinleme cihazlarını MİT'e devrediyor

Genelkurmay dinleme cihazlarını MİT'e devrediyor

Binali Yıldırım: ''Genelkurmay Başkanlığı dinleme cihazlarını MİT'e devrediyor''

A+A-

Yıldırım, Genelkurmay Başkanlığı'nca telefon dinlemesi yapılmasına ilişkin bir soru üzerine "Genelkurmay Başkanlığı dinleme cihazlarını MİT'e devrediyor. Artık öyle bir faaliyet yapmıyor" dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Terör örgütü bombayı gidip menfeze koyuyor. Yolların asfaltlanması çözüm getirmiyor. Nitekim Çukurca'da da maalesef menfez içerisine çok büyük miktarda patlayıcı döşeyerek ve uzaktan kumandayla bile değil kablo döşeyerek patlatmışlar" dedi.

YILDIRIM İFTAR VERDİ

Bakan Yıldırım, basın yayın kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle Ahlatlıbel Telekom Evi'ndeki iftar yemeğinde bir araya geldi.

Soruları yanıtlayan Yıldırım, terör örgütü PKK'nın internet üzerinden bir takım çalışmalar gerçekleştirdiğini hatırlatılarak, buna yönelik herhangi bir erişim engelleme çalışmasının yapılıp yapılmadığının sorulması üzerine, "Terör örgütünün internet haberleşmesi üzerine herhangi sınırlayıcı bir çalışma yok" diye konuştu.

ÇUKURCA'DA BOMBAYI MENFEZE KOYMUŞLAR

Terör olaylarının yaşandığı bölgelerde yolların asfaltlanmasına yönelik çalışma bulunup bulunmadığı sorusuna karşılık Bakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Zaten 'Güvenlik Yolu' adı altında yollar yapılıyordu, yapılıyor. Ancak bu çözüm değil. Terör örgütü bombayı gidip menfeze koyuyor. Yolların asfaltlanması çözüm getirmiyor. Nitekim Çukurca'da da maalesef menfez içerisine çok büyük miktarda patlayıcı döşeyerek ve uzaktan kumandayla bile değil kablo döşeyerek patlatmışlar."

İletişim hizmetlerine yönelik vergilendirmeye ilişkin başka bir soruya karşılık Yıldırım, şöyle konuştu:

"Mümkün mertebe bu konuları vergicilerle az görüşmeye çalışıyorum. Anlattıkça yeni vergi çıkarıyorlar. Bu vergi sistemi iletişimde çok sürdürülebilir değil. Buradaki hizmet kalemlerini vergilendirmek, iletişimin, teknolojik gelişmenin önünü tıkamak demek. Bunu maliyeciler de anlamış durumda. Vergi, teknolojinin gelişmesini, katma değerli hizmetlerin yaygınlaşmasını biraz yavaşlatıyor."

-"SADECE ADI GEÇEN KİŞİLER DE DİNLENEBİLİYOR"-

Binali Yıldırım, cep telefonlarının dinlendiği iddialarına ilişkin de şunları kaydetti: "Bu konuda bir gerçek yok. Bir algı var. Şu anda Avrupa'nın en çok konuşan ülkelerindeniz. Paylaşım sitelerinin ikisinde de Avrupa birincisiyiz. İngiltere'de dinleme yapılması sadece İçişleri Bakanının onayına bağlı. Herhangi bir mahkeme onayı gerekmiyor. Biz de mahkeme kararı olmadan dinleme yapılamıyor. Bir de dinlendiği yönünde herhangi bir şikayette bulunan yok. Savcılar dosyada ayıklama yapmıyor. Olduğu gibi herşeyi dosyaya koyuyor. İki kişinin dinlenmesinde adı geçen üçüncü şahıslar da savcılık dosyalarında yer alabiliyor. Konuyla ilgisi olmayan üçüncü şahıslar da işin bir parçası gibi oluyor. En büyük çarpıklıklardan biri bu. Aslında bunlar dosyaya girmeden ayıklanabilir. Bizde yasal olarak herhangi bir sorun yok ama uygulamada sorun var."

ERDOĞAN ARAYIP TALİMAT VERDİ

Bu arada cep telefonu ile kısa süre bir görüşme yapan Yıldırım, "Sayın Başbakan aradı. Gölbaşı civarındaki karayolu refüjünde bulunan çalılıkların temizlenmesi ve düzenlenmesi talimatını verdi" dedi. 

Bu haber toplam 1417 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.