1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GİNE-BİSSAU CUMHURBAŞKANI’NDAN BAŞKAN GÖKÇEK’E ZİYARET…
GİNE-BİSSAU CUMHURBAŞKANI’NDAN BAŞKAN GÖKÇEK’E ZİYARET…

GİNE-BİSSAU CUMHURBAŞKANI’NDAN BAŞKAN GÖKÇEK’E ZİYARET…

Gine-Bissau Cumhurbaşkanı Malam Bacaı Sanha, eşi Mariama Mane Sanha ve beraberlerindeki bakanlardan oluşan heyet, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i makamında ziyaret ettiler

A+A-

Gine-Bissau Cumhurbaşkanı Malam Bacaı Sanha, eşi Mariama Mane Sanha ve beraberlerindeki bakanlardan oluşan heyet, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i makamında ziyaret ettiler. Ziyarette Başkent Bissau ile Ankara arasında kardeş kent protokolü de imzalandı.

            Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün resmi davetlisi olarak Ankara’ya gelen konuk Cumhurbaşkanı, yaptığı ziyarette, “Ankara çok muhteşem ve çok iyi organize olmuş bir şehir. Gerçekten tarihe geçecek ve genç nesillere aktarılacak, çok güzel çalışmalara imza atmışsınız” dedi.

-SANHA: “ANKARA’YA İLK 1980’LERDE GELDİM”          

Beraberindeki heyet ile birlikte Başkan Gökçek’i makamında ziyaret eden Cumhurbaşkanı Sanha, Ankara’ya geldiği andan itibaren ilk izlenimlerinin Ankara’nın çok modern, organize ve gelişmiş bir şehir olduğunu kaydederek, “Ankara’ya daha önce 1980’lerde gelmiştim. O günden bu güne çok şey değişmiş. 75 milyonluk bir ülkede 5 milyonluk bir nüfus gerçekten büyük bir rakam. Çok iyi çalışılmış” dedi.

            Başkent Ankara’yı “muhteşem” olarak niteleyen konuk Cumhurbaşkanı, Başkan Gökçek’in 4 dönemdir belediye başkanı olduğunu öğrenince de “Çok büyük başarı, gerçekten tebrikler. Gerçekten savaşmış ve çok güzel bir şehre imza atmışsınız. Tarihe geçecek, nesilden nesile aktarılacak çok büyük başarılar” diye konuştu.

-AVRUPA ÖDÜLLÜ ANKARA

            Cumhurbaşkanı Sanha ve beraberindeki heyete Ankara’nın ödüllerinden bahseden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nden 4 ayrı ödül alındığını hatırlatarak, “Bu ödüllerin dördünü birden alan 3 şehirden biri de biziz. Viyana ve Lahey bu ödülleri 25 yılda alırken, biz bu ödüllerin hepsini 8 yıl gibi bir zamanda aldık. Ayrıca ödüllerin dördünü birden alabilen tek belediye başkanı da benim” dedi.

-BİSSAU-ANKARA KARDEŞLİĞİ           

            Konuşmaların ardından heyette yer alan Gine-Bissau İçişleri Bakanı Satu Camara Pinto ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent Bissau ile Ankara arasında Kardeşlik ve İşbirliği Protokolü’nü imzaladılar.

            İmza törenin ardından konuşan Bakan Pinto, kardeş kent protokolünün kendileri için büyük bir onur olduğunu kaydederek, “Çok teşekkür ediyorum” dedi.

            İmza törenin ardından Başkan Gökçek, konuk Cumhurbaşkanı’na işlemeli bir vazo, eşine fincan takımı, bakan Pinto’ya da işlemeli tabak hediye etti. Heyetin teşekkür ederek hediyelerini almasının ardından, içeriden basketbol ve futbol topu getiren Başkan Gökçek, “Bu topları Çin’de yaptırıyorum ve Ankara’daki çocuklara yüz binlerce basketbol ve futbol topu dağıtıyorum” diye konuştu ve topları konuk heyete verdi.

            Cumhurbaşkanı Malam Bacaı Sanha ve beraberindeki heyeti daha sonra Belediye Meclis Salonu’na götüren ve bilgi veren Başkan Gökçek, “Burası bizim yerel parlamentomuz. Buranın haricinde de bir konferans salonumuz daha var” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Sanha da Başkan Gökçek’e, kendilerini kabul ettiği için teşekkür ederek, “Bizim için büyük bir onurdu. Protokol gezilerinden arta kalan zamanda Ankara’yı gezmeyi çok istiyorum” dedi.

Bu haber toplam 3629 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.