1. HABERLER

  2. GMDER'den belediyeye gönderme
GMDER'den belediyeye gönderme

GMDER'den belediyeye gönderme

GMDER, uzun zamandır yaşanan sıkıntıları yaptığı yazılı açıklamada dile getirerek, 74 Parselden doğan sıkıntıdan dolayı müteahhitlerin işlerinin yavaşladığını vurguladı.

A+A-

Gölbaşı İnşaat Müteahhitler Derneği yazılı bir açıklama yaparak, Gölbaşı Belediyesi’ne göndermelerde bulundu. GMDER uzun zamandır yaşanan sıkıntıları yaptığı yazılı açıklamada dile getirerek, 74 Parselden doğan sıkıntıdan dolayı müteahhitlerin işlerinin yavaşladığını vurguladı. GMDER inşaat sektörü ve yan çalışma gruplarının faaliyetlerinin durma noktasına geldiğini ve büyük sıkıntılar içinde olduklarını hatırlatarak gelişen olaylar ve neticeler sonrasında işlemlerin ivedilikle takip edilerek en kısa sürede sonuca varılmasını istediler.

GMDER’in yaptığı yazılı açıklama şöyle:

“Bilindiği üzere ilçemiz sınırları içinde yer alan bölgelerin imar planlarına dair açılan davalar ve sonuçları neticesinde, 25.04.2011 tarihi itibariyle merkez, örencik,74 parsel bölgelerine imar çapı, yol kotu, yapı ruhsatı, yapı kullanma izin belgesi verilmesi işlemi durdurulmuştur. Bunun neticesinde Gölbaşı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından Merkez, Örencik ve 74 Parselin imar planlarının ayrılarak her bölgenin kendine ait imar planı ve plan notları oluşturulmasına yönelik çalışma başlatılmıştır. 29.04.2011 tarihinde Müdürlükle görüşmemiz neticesinde planların ayrılması işleminin bitirildiği ve Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığına (Ö.Ç.K.) gönderileceği noktasında bilgi verilmiştir. Merkez imar planı uygulamasının Ö.Ç.K. tarafından 16.05.2011 tarihinde onaylanarak askıya çıkarılmıştır. Askı süresi içinde 11 adet itirazın olduğu, bu itirazların 8 adedinin 74 parsele ait İmar Planının Merkez İmar Planından ayrılmaması yönünde olduğu bilgisi verilmiştir.16.06.2011 tarihinde merkez imar planı Ö.Ç.K. ya tekrar gönderilerek itirazların değerlendirilmesi ve imar planının onaylanması belediye tarafından talep edilmiştir. Bugünkü gelinen noktada İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından bize verilen bilgiler, planların Ö.Ç.K. tarafından Jeolojik Etüt Raporlarının eksikliği neticesinde onaylanmayacağı ve Gölbaşı Belediyesinin bu raporlara Afet İşleri Genel Müdürlüğünden onay alınarak Ö.Ç.K. ‘ya sunulacağı ve bunun neticesinde Merkez İmar Planlarının onaylanıp, Merkeze ait imar çapı, yol kotu, yapı ruhsatı, yapı kullanma izin belgesi verilmesi işlemlerinin en geç 02.07.2011 tarihine kadar açılacağı umudu taşıdıkları ve çalışmalarına bu yönde hız verdikleri bilgisi tarafımıza verilmiştir.

Örencik bölgesine ait İmar Planı çalışmalarında gelinen  nokta ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden tarafımıza verilen bilgi, Örencik mahallesi planlarının Ö.Ç.K. ya teslim edildiği ancak incelemeler sonucunda plan notlarında yapı yüksekliği (Hmax) serbest olması ile ilgili sıkıntılar yaşandığı ve burada maksimum kat sayısının sınırlandırılarak yüksekliğin belirli bir seviye ile sınırlandırılması istenmiştir. Gölbaşı belediyesi bu konuda yüksekliğin serbest olması gerektiği noktasındaki görüşünü yenilemiştir. Bu karşılaşılan sıkıntının aşılmasına çalışılmaktadır.

74 Parselle ilgili ise İmar ve Şehircilik Müdürlüğünce tarafımıza verilen bilgi, dava açan ve itiraz eden kişilerle uzlaşma yoluna gidilerek çözüm üretilmesi için çalışmaların sürdüğü yönündedir.

Sonuç olarak; Gölbaşı ekonomisinin en önemli sektörü ve lokomotifi olan İnşaat Müteahhitliğinin durduğu, inşaat sektörü ve yan çalışma gruplarının faaliyetlerinin durma noktasına geldiği ve büyük sıkıntılar içinde oldukları yadsınamaz bir gerçektir.  2 aylık bir süre içerisinde Müteahhitlerimizin Derneğimize yapmış olduğu sayısız ziyaret ve toplantılarda ‘neden bu kadar uzun zaman zarfında onay işlemi gerçekleşmedi, burada sorumlu Gölbaşı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünde personel eksikliği mi? Ya da bu işlerin ivedilikle takip edilmeyip olağan halde bırakılması mı? Yoksa diğer devlet kurumlarından kaynaklanan bir sıkıntıdan mı? şeklinde sorularla defalarca karşılaştık. Bu arada Gölbaşı halkını mağdur eden en önemli noktalardan biride daire almış ancak plan değişiklikleri nedeniyle Yapı Kullanma İzin Belgesi alınamayan binalardaki kişilerin evlerine yerleşemedikleri, gerekli abonelik işlemlerini yapamadıkları ve mağdur oldukları unutulmamalıdır. Bundan sonraki süreçte işlemlerin ivedilikle takip edilerek en kısa sürede sonuca varılmasını istiyoruz.

Bu iki aylık süre zarfında gelişen olaylar ve neticeleri hakkındaki yorumları, Gölbaşı İnşaat Müteahhitleri Derneği Üyelerimize ve Gölbaşı halkına bırakıyoruz.”

Bu haber toplam 1535 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.