1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Gökçek, gazetecilerle sohbet etti
Gökçek, gazetecilerle sohbet etti

Gökçek, gazetecilerle sohbet etti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara turizmini geliştirmek için yeni bir projeyi hayata geçirerek, çevre illerden Başkent’e günübirlik ya da 3-4 günlük sembolik fiyatlı tur düzenleyeceklerini açıkladı.

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara turizmini geliştirmek için yeni bir projeyi hayata geçirerek, çevre illerden Başkent’e günübirlik ya da 3-4 günlük sembolik fiyatlı tur düzenleyeceklerini açıkladı. Devlet Demiryolları, Anadolu Jet, ATO ve alışveriş merkezi yetkilileriyle bu yönde görüşmeler yaptıklarını dile getiren Başkan Gökçek, “Yerli turisti buraya getirip, gezdirmek, eğlendirmek ve alışveriş yaptırarak Ankara ekonomisine katkıda bulunmak amacındayız” dedi. 

Siyasi açıklamalarda da bulunan Başkan Gökçek, “Kılıçdaroğlu (CHP Genel Başkanı) artık bitmiştir, geçmiş ola. Büyük bir ihtimalle önümüzdeki seçimde partim beni aday gösterirse karşımda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olabilir” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, gazetecilerle öğle yemeğinde buluşarak, Ankara turizmine büyük katkı sağlayacak yeni projesini anlattı. Kent gündemine ilişkin sorulara da yanıt veren Başkan Gökçek, çarpıcı açıklamalar da yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak Ankara turizmini geliştirmek için yeni bir atağa geçtiklerini dile getiren Başkan Gökçek, bayramda Konya ve Eskişehir’den hızlı trenle gelip, Başkenti gezen turist sayısının çokluğundan etkilenerek, yeni bir proje planladıklarını aktardı. Bürokratlarıyla bu konuda geniş bir toplantı yaptıklarını ifade eden Başkan Gökçek, “Ankara’ya turları nasıl çoğaltabilir ve turist getirebiliriz, diye konuştuk. Bu konuda Devlet Demiryolları, Anadolu Jet, ATO, bazı alışveriş merkezi ve otel yetkilileriyle görüşmeler yaptım. Yerli turisti buraya getirip, gezdirmek, eğlendirmek ve alışveriş yaptırarak Ankara ekonomisine katkıda bulunmak amacındayız” diye konuştu.

Belediye şirketlerinden Anket AŞ’nin koordinesinde, turizm şirketleri ile işbirliği içinde, civar vilayetlerden mayıs ayından itibaren iki-üç günlük turlar düzenlemeyi planladıklarını söyleyen Başkan Gökçek, bu pazartesi başlayacak Belediye Meclisi toplantılarının gündemine getirecekleri bir önergeyle de şehir içi tur için belediye otobüslerine imkan tanınacağını belirtti. Belediye otobüsünün turist grubunu Gar’dan alıp, önceden hazırlanmış program dahilinde gezdireceğini bildiren Başkan Gökçek, “Ankara gezisinden sembolik bir para alacağız. Yerli turizmi cezp edip her türlü fedakarlığı yapacağız. Ankara ekonomisini ayağa kaldırmak için gayret sarf edeceğiz” dedi. 

- “BU KENT HAKKINI ALMALI”

Başkent Ankara’nın dördüncü kez CNBC-e Bussinnes dergisi tarafından “Türkiye’nin en yaşanılır kenti” seçildiğini anımsatan Başkan Gökçek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ankara madem böyle bir kent seçildi, bu kent hakkını almalı. Turların, sembolik fiyatları olacak. Kendiniz gezseniz 10 liraya mal edecekseniz, bu turlar 5 liraya mal olacak. Güzergah gelen kişilerin tercihlerine göre belirlenecek. Yalnız, her geleni Atakule’ye çıkarmak, Gençlik Parkı’na götürüp su gösterisini izletmek, alışveriş merkezlerinde  gezdirmek istiyoruz. Ayrıca inanç turizmiyle camilerimize ve özellikle  Hacıbayram’a gelmek isteyen olabilir. Gelecek insanlara ‘şu alışveriş merkezine git’ diyemeyiz ama tercih AVM’lerin yapacağı fedakarlığa bağlı. Turistlere en büyük fedakarlığı yapacak olanlar tercih edilecektir. Dün, AVM’lerden birisi ‘Tüm oyuncakları bedava tahsis ederim’ dedi. Bu büyük bir avantaj. Bu tarzda bir gayretimiz olacak. Çok tutacağına inanıyorum. Çok ciddi sarılacağız bu işe.”

Projenin mayıs ayından itibaren tam olarak hayata geçmesini planladıklarını açıklayan Başkan Gökçek, turist getirilecek illerde bilboardlarda reklam yapılacağını, şehir içi geziler için eski belediye otobüslerin atölyelerde özel olarak dizayn edileceğini de belirtti. 

“HACI BAYRAM İNANÇ TURİZMİNİN MERKEZİ”

Bir soru üzerine, Ankara’nın turistik potansiyelini de değerlendiren Başkan Gökçek, Hacı Bayram Cami ve civarında yapılan restorasyon çalışmaları ile bölgenin Ankara’da özellikle inanç turizmi açısından turistik bir merkez haline geldiğini vurguladı. Bölgeye ilginin inanılmaz arttığına dikkat çeken Başkan Gökçek, Hıdırlıktepedeki inanç ve tarih müzesiyle projenin daha da geliştirileceğini açıkladı.

“Çok önemli” diye nitelendirdiği Hayvanat Bahçesi için de ciddi bir çaba içinde olduklarının altını çizen Başkan Gökçek,  “Belli bir kısmını seçimden önce bitirmek için çok ciddi gayret sarf ediyoruz” dedi. Başkan Gökçek, Kızılay’ın cephe değişimi için gelecek yıl içinde de bir kanun değişikliği teklifi  yapılacağını ifade etti. 

“ELİMİZDE 3-4 ŞİRKET KALSIN İSTİYORUZ”

Gazetecilerin “Metro’ya ilk çivi ne zaman çakılacak?” sorusunu, “Onu Ulaştırma Bakanlığına sormak lazım. Tahminim Kasım sonu başlayacak inşallah. Yer altında olacağı için, kışın da devam eder” diye yanıtlayan Başkan Gökçek, belediye şirketlerinin özelleştirilmesine ilişkin bir başka soru üzerine de şunları söyledi:

“Belediye şirketlerimizin özelleştirilmesi için arkadaşlarımıza talimat verdim. Değerlerinin tespiti için çalışmalar devam ediyor. Tabii, önemli olan şirketlere müşteri bulmak. Müşteri bulduklarımızı satacağız. Elimizde 3-4 şirket kalsın istiyoruz. Fazla olunca bazı şirketler rölantide gidiyor. ‘Azaltmak faydalı netice verir’ diye düşünüyoruz. Satılmazsa talibi olmazsa belki birleştirme yoluna gideriz. Onun dışında mesela, kanun değişikliği yapıp EGO’yu da Büyükşehir’e bağlamak istiyoruz. EGO ne?; Elektrik, Gaz, Otobüs… Elektrik gitti, gaz gitti, otobüs kaldı. Büyükşehir’e bağlamak, bütçesinin Büyükşehir ile mütalaa edilmesi daha faydalı. Özellikle KDV açısından.”

“AKILLI KART SENEYE”

Bir başka soru üzerine “Akıllı Kart” konusunda hazırlıkların devam ettiğini açıklayan Başkan Gökçek, araştırmaların titizlikle sürdürüldüğünü vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Sistem şöyle işliyor. İhale yapıyorsunuz, bir şirket giriyor, biletleri basıyor, bir limit veriyorsunuz, satıp yüzde alıyor. Değişik vilayetlerde değişik pay alan var, yüzde 2 yüzde 3 biletten bir pay alınıyor. Ama bütün sistemin Biletmatiklerini değiştiriyor. Ayrıca otobüs duraklarını akıllı hale getiriyor. Teknik bilgilerin ana beyne yansımasını sağlayacak cihazlar getiriyor. Biz de acaba en isabetlisi nasıl olur diye örnekler alıyoruz. Bazı vilayetler başarısız, bazıları başarılı. Titizlikle yapılması lazım, çünkü mutlak başarı lazım.” 

SSK’NIN ALT KATI CAMİ OLACAK”

Çankaya Belediyesi’nin yaptığı SSK ihalesi hatırlatılan Başkan Gökçek, işhanında kesinlikle tadilat yapılamayacağını yineleyerek, şu açıklamayı yaptı:

“Ben kendisine bir teklifte bulundum, hala sabitim. Bize satsın, biz meydan yapalım. Kendisi de belediye binasını Barış Manço Parkı yanı ya da bir başka yere yapsın. Biz planını geçiririz, bir başka da rant hissesi koyarız. Kat karşılığı yapar, cebinden para çıkmaz. Buraya tadilat yaptırmayız. Orası yıkıldığı anda durdururuz. Planda aleni bir madde var. Taşıyıcı sistemi yıkmadan da olsa bir şey yapamaz. Hatta bu Belediye Meclisine de bir karar getiririz. Mümkün değil yapması. Birinci katı mescittir. Birinci katı mescit yapmak ve Cami Derneği’ne vermeye mecbur. Orası da cami olacak. ‘Alt katı çarşı yapıyorum’ da diyemez. Alt kat cami olacak. İstese de olacak istemese de olacak. Bu plana bağlı bir olay.” 

- “KILIÇDAROĞLU ARTIK BİTMİŞTİR”

Gazetecilerin siyasi gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan Başkan Gökçek, “Gürsel Tekin’in görev değişikliği ile ilgili ne düşünüyorsunuz?” sorusuna, “Gürsel Tekin kendi parti içi meseleleri ama Gürsel Tekin’in görevden alınmasında menfi anlamda katkım olduğunu düşünüyorum, ondan dolayı da Gürsel Bey’den özür diliyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun ve ekibinin sosyal paylaşım ağı twitter hesabından kendisini günlük takip ettiğini ifade eden Başkan Gökçek, “Gürsel Tekin konusunda twitter’da gözünü fazla korkuttum, samimi olarak söylüyorum. Günlük takip ediyorlar, politikalarını da benden aldıkları bilgilere göre tespit ettikleri için Kılıçdaroğlu’nu Gürsel Tekin korkusu sardı, Tekin’i yedi. Normal şartlarda Gürsel’in onu yemesi lazımdı. Ama son anda Gürsel yeni bir atak yapar mı yapmaz mı bilmem” diye konuştu.

CHP’nin çok ciddi anlamda irtifa kaybettiğini de vurgulayan Başkan Gökçek, sözlerini şöyle sona erdirdi:

“Düşünebiliyor musunuz sayın Kılıçdaroğlu İsrail’in bile avukatlığına soyundu. Bu siyaset de onu bitiriyor. Genar’ın anketinde popülaritesi partisinin altına düşmüş. Kılıçdaroğlu artık bitmiştir, geçmiş ola. Büyük bir ihtimalle önümüzdeki seçimde partim beni aday gösterirse karşımda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olabilir. İyi bir seçim olur. Heyecanlı bir seçim olur.”

Bu haber toplam 1699 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.