1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Gölbaşı barınağındaki hayvanlar tahliye ediliyor
Gölbaşı barınağındaki hayvanlar tahliye ediliyor

Gölbaşı barınağındaki hayvanlar tahliye ediliyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2 bin 100 civarında sokak hayvanına ev sahipliği yapan Gölbaşı Hayvan Barınağını tahliye etmek için gün sayıyor.

A+A-

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek ve MHP ABB Grupbaşkanvekili Murat Ilıkan'ın ABB'ye yaptığı çağrılar ve vatandaşlardan gelen şikayetler sonrası sokak hayvanlarının daha refah ve daha konforlu bir ortamda yaşamlarını sürdürebilmeleri için Çankaya Karataş Mahallesi’nde 3 bin sokak hayvanı kapasiteli modern barınak inşa edilecek. Yeni yapılacak hayvan barınağının ihalesi ise 16 Eylül 2020 tarihinde gerçekleştirilecek.

     Gönüllü hayvanseverlerle ortak çözüm projeleri geliştiren ve hayvan hakları konusunda kapsamlı çalışmalar sürdüren Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, sokak hayvanlarına yönelik sorunları çözüme kavuşturmak için tüm imkanlarını seferber ediyor.

 

İHALE 16 EYLÜL TARİHİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

      Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Gölbaşı Barınağında yaşayan 2 bin 100 sokak hayvanını, Çankaya Karataş Mahallesinde inşa edilecek yeni barınağa tahsis etmek için gün sayıyor.

      Büyükşehir Belediyesi, sahipsiz sokak hayvanlarına daha refah ve konforlu bir yaşam alanı oluşturmak amacıyla yeni hayvan barınağı yapımı için 16 Eylül 2020 tarihinde ihaleye çıkacak.

      Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, hayvanseverleri heyecanlandıran yeni barınak projesi hakkında şu bilgileri verdi: “Bu bölgeye millet bahçesi yapılacağı için Gölbaşı Barınağına büyük yatırımlar yapamıyoruz. Ancak yeni barınağa taşınana kadar hayvanların daha rahat ortamda yaşamaları için iyileştirmelerimiz devam ediyor. Gölbaşı Barınağında yaklaşık 2 bin 100 hayvanın bakımını yapıyoruz. 16 Eylül’de Çankaya Karataş Mahallesi’nde yeni bir yaşam alanı oluşturmak için ilk adımı atacağız. Hayvanların daha rahat yaşaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ankara yepyeni modern bir barınağa kavuşacak. Sincan’da kedi evi inşaatına da başladık. Ekim ayında da tamamlamayı planlıyoruz. Aynı zamanda yılbaşına kadar sahipli sahipsiz ayrımı yapmadan da kedi ve köpeklere ücretsiz olarak kuduz aşısı hizmeti vereceğiz.”

 

MURAT ILIKAN: “Başıboş sokak hayvanları yüzünden insanlar artık gezemiyor

https://www.golbasisongaste.com/murat-ilikan-basibos-sokak-hayvanlari-yuzunden-insanlar-artik-gezemiyor-18111h.htm

Başkan Şimşek: Hayvan barınağı bir an önce taşınmalı

https://www.golbasisongaste.com/baskan-simsek-hayvan-barinagi-bir-an-once-tasinmali-17480h.htm

 

Bu haber toplam 6798 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler