1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’ten 3 Aralık Mesajı
Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’ten 3 Aralık Mesajı

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’ten 3 Aralık Mesajı

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle yayınladığı mesajında “Engelleri bir bir yıkacağız. Sevgi ile engelsiz yarınlara” dedi.

A+A-

“Sevgili Gölbaşılılar, Gölbaşı Belediyesi olarak her vatandaşımız için eşitlik ve adalet ilkesiyle hareket ediyor, tüm vatandaşlarımıza aynı hizmeti verebilmek adına gece gündüz demeden çalışıyoruz” diyen Ramazan Şimşek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu özel günün vesilesiyle de engelli vatandaşlarımızın gününü kutlarken, engelleri birlikte aştığımız günler diliyorum. Hayatlarının her anında kardeşlerimizin yanında olmak için elimizden geleni yapacağız. Hayat hiçbir vatandaşımıza engel oluşturmamalı. Gölbaşı Belediye Başkanı, kardeşleri ve ağabeyleri olarak her zaman yanlarındayım. Sevgi ile engelsiz yarınlara”

 

UYUM ile Umut Olduk

Gölbaşı’nda hayata geçirdikleri ve salgın sebebiyle kapılarını geçici süreliğine kapayan Umutlu Yaşam Uygulama Merkezi ile engelli vatandaşlara umut olduklarını söyleyen Ramazan Şimşek “Gölbaşı’nda hayata geçirmiş olduğumuz Umutlu Yaşam Uygulama Merkezimiz ile engelli bireylerimize rahatlıkla kullanabileceği alanlar sunarken, güvenlik girişi, misafir otoparkı ve engelli servis aracı ile haftanın her günü hizmet sunuyoruz. Kendilerinin yeteneklerini keşfetmeleri için her alanda kurslar sunduğumuz merkezimiz her ne kadar salgın sebebiyle geçici olarak kapansa da yeniden o şen şakrak günlerine dönecek. Engelli kardeşlerimizin şimdi ve gelecekte yalnız olmadıklarını hissetmelerini, ihtiyaçlarını karşılamayı ve kendi kendilerine yetebilecek bireyler olarak toplum içerisindeki yerlerini alabilmeleri en büyük hedefimiz. Umutlu Yaşam Uygulama Merkezim ile atmış olduğumuz adımın engelsiz bir toplum olma yolunda nice adımlar getirmesini arzu ederiz” dedi.

 

UYUM Nedir?

10 bin metrekarelik bir alanda engelli bireylerin tüm ihtiyaçlarını karşılayıp sosyalleşmelerini sağlayan Umutlu Yaşam Uygulama Merkezi (UYUM), 160 m2 lık bir binada 5 atölye 1 bekleme salonu ve idari bürodan oluşan ve her alanı kamera sistemiyle izlenilebilen birimimiz bilgisayar ve bilişim atölyesi, halk oyunları ve ritim, sinevizyon atölyesi, seramik atölyesi, yiyecek ve içecek atölyesi, el sanatları atölyesi olarak hizmet veriyor. Engelli bireylerin yeteneklerini keşfetmeleri ve topluma kazandırılmaları noktası ile hayata geçirilen merkezde; bilgisayar ve bilişim atölyesinde; geri dönüşüm malzemelerini kullanarak yeni ürünler icat etme, bilgisayarın her alanını öğrenme temel yapıda windows-word-excel gibi eğitim kursları veriliyor. Kurs bitiminde verilen sertifikalar sayesinde ise kariyere katkı sağlanıyor. Kursların yanı sıra robotik kodlama eğitimi ile robotik kodlama dersi imkanı da sunuluyor.

Bu haber toplam 4837 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.