1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’ten Fiyat Denetimi
Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’ten Fiyat Denetimi

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’ten Fiyat Denetimi

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek Gölbaşı’nda bulunan zincir marketlerin fiyatlarını denetledi. Piyasa değeri üzerinde satış yapan marketlere cezai işlem uygulandı.

A+A-

Çarşıda, pazarda ve markette artan gıda fiyatları tüketicinin sofrasına yansıyor. Üreticiler artışların sebebini artan ham madde, enerji ve diğer maliyetler olarak belirtirken perakendeciler ise artışın enflasyondan kaynaklandığını söylüyor. Ancak hem üretimdeki maliyet artışları hem de tarladan sofraya uzanan yolculukta eklenen maliyetler tüketicinin belini büküyor. Artan fiyatlar sonrası Gölbaşı’nda bulunan zincir marketleri gezerek fiyatları inceleyen Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek “Gölbaşı Belediye Başkanı olarak vatandaşlarımızın yanında olmamız gerekiyor. Vatandaşlarımız yüksek fiyatlar sebebiyle şikayetlerini bildiriyor. A markette olan bir ürün diğer markette daha uygun fiyatta. Bir başka markette ise daha farklı fiyatta. Marketlerdeki rakamlar birbiri ile uyuşmuyor. Zincir marketlerin fiyatlarda gerçekleştirdiği ucu açık işlemler vatandaşımıza yansıyor. Hem çalışanlarımızın hem de vatandaşımızın yanındayız. Devletimizde sizlerin yanında ancak bu fiyatların önüne el birliği ile geçmemiz gerekiyor. Bir yerde fiyat 1 TL bir yerde 40 TL, diğer yerde 15 TL bu olmaz olamaz. Denetimlerimizi sıklaştıracağız” dedi.

Rekabet ortamı bozuluyor

Zincir marketlerdeki fiyat politikalarının istikrarıda bozduğunu sözlerine ekleyen Başkan Şimşek “Piyasayı kontrol altında tutan zincir marketler rekabet ortamını da bozuyor. Arada kalan ise vatandaşımız oluyor. Bu fiyatların vatandaşlarımızın sofralarına yansımaması için elimizden geleni yapacağız. Denetimlerimizi sıklaştıracak, gerekli cezai işlemleri uygulayacağız " açıklamasında bulundu. 

Bu haber toplam 2402 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.