1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Gölbaşı Belediyesi “Önce Sağlık” dedi
Gölbaşı Belediyesi “Önce Sağlık” dedi

Gölbaşı Belediyesi “Önce Sağlık” dedi

Koronovirüs vakalarının artış göstermesi yetkilileri harekete geçirdi. İçişleri Bakanlığınca 81 il de eş zamanlı denetimler başladı.

A+A-

Koronovirüs vakalarının artış göstermesi yetkilileri harekete geçirdi. İçişleri Bakanlığınca 81 il de eş zamanlı denetimler başladı.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Gölbaşı’nda da denetimlere sıklaştı. Gölbaşı Kaymakamı, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek emniyet ve jandarma ekipleri, ticaret odaları, kurum müdürleri, zabıta ekipleri üzere Gölbaşı’nda ki esnaflar, taksiler, iş yerleri, marketler, berber ve kuaförler maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarınca denetlendi.

Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan Gölbaşı’nda ki denetlemeler hakkında şu açıklamada bulundu;

“31 Aralık’ta Çin’in Wuhan kentinde başlayan salgın dolayısıyla dünya tamamıyla alarm içerisine girdi. 11 Mart’ta da bizde ilk vaka görüldü. 14 Mart itibari ile de Türkiye genelinde Gölbaşı ilk karantinaya giren ilçe oldu. Bundan dolayı da diğer yerlere göre tedbir açısından daha teyyakuzda olduk.

625 kişilik büyük bir vefa destek grubu oluşturarak saha da denetimlerimiz de tedbir ve yasaklarla her aşama da vatandaşımızın daha sağlıklı bir hayat sürmesi noktasında çalışmaları hep birlikte yürüttük. Yeni normal hayatta bir şeyleri normalleştirirken aslında eski alışkınlarımız da bir kenara bırakarak yaşıyoruz. Dolayısıyla maske kullanımını, mesafeyi ve hijyenin önemini vurguluyoruz. Bunun en önemli ayağı da sahada ki denetimlerimiz. Bütün umuma açık iş yerlerinde toplu taşıma araçlarında, sokakta, parkta, bahçelerde dolayısıyla her yerde hep birlikte bu farkındalığı birlikte yaşatmayla mümkün. Bu farkındalık sadece denetim ekiplerimizin denetimleri ile değil, vatandaşımızın kendi sağlığı ve başkalarının sağlığı için de bu tedbirlere uyması gerektiği bilincini hatırlatarak dikkat etmesi ile mümkün. Bu anlamda bütün Gölbaşılı vatandaşlarımızı da bu konuda ki duyarlılığa davet ediyoruz. Bugün ülkemizin genelinde 81 ilde İçişleri Bakanlığımızın talimatı ile yoğunlaştırılmış denetim yapacağız. Denetimlerde hiç kimse bir diğeri ile ötekileştirme içerisinde değil, hepimiz aynı taraftayız. Amaç kamu sağlığını korumak.” Diyerek denetimlerin sürekli olarak yapıldığını belirtti.

Bu haber toplam 4608 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.